לביבות בטטה טבעוניות ממכרות
30 תגובות
השארת תגובה
מטגנים את הבצל בשמן עד הזהבה
מוסיפים את השום, מערבבים במשך דקה, ומוסיפים את הבטטות
מערבבים, מוסיפים כמה כפות מים, מכסים ומבשלים 4-5 דקות. לערבב מדי פעם כדי שלא ידבק
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל עד שהנוזלים מתאדים
מוסיפים תבלינים ומערבבים.
מניחים בצד לצינון
מעבירים לקערה, מוסיפים קשיו טחון, מערבבים ולשים עם הידיים
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור, אופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
להשרות הכוונה ***
[Reply]
היי
ניראה מתכון מעולה 🙂
צריך להשקות את השקדים או הקשיו לפני הטחינה ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 16th, 2017 at 13:57
אני לא משרה 🙂
[Reply]
הי עינת,
אנחנו לא אוכלים חלבון יחד עם פחמימה,
יש תחליף שהוא לא חלבוני לקשיו..?
הקציצות נראות פצצה ואשמח לנסות אותן!
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 21st, 2016 at 16:37
הי זוהר
בכל מזון צמחי יש גם פחמימות וגם חלבון. אז בלתי ניתן להפריד בין חלבונים לפחמימות.
כשמדברים על הפרדה, מדברים בעיקר על מי שאוכל מזון מהחי – שהוא 80% חלבוני.
בקשיו יש קודם כל שומן, אחר כך חלבון ופחמימה.
בכל מקרה, לשאלתך, אפשר להחליף את הקשיו בקמח כלשהו, אבל התוצאה תהיה יבשה יותר, וכמובן בטעם אחר.
לשיקולך 🙂
בהצלחה
[Reply]
הי עינת,
האם אפשר לבשל את הבטטה ואח"כ למעוך לפירה ולהוסיף את שאר המרכיבים כפי שציינת?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 24th, 2016 at 17:31
אפשר לנסות 🙂 לא ניסיתי את האופציה הזו, אז לא יודעת להגיד לך.
אם את מבשלת את הבטטה במים, קחי בחשבון שחלק מהמינרלים עוברים למים והולכים לאיבוד.
[Reply]
היי עינת, אשמח אם תוכלילהגיד לי מה הכמות של הקשיו (בגרם/כוסות) אחרי הטחינה. יש לי שקדים טחונים אבל לא בטוחה כמה זה 3 חופנים… תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 23rd, 2015 at 08:00
הי דנה
לדעתי זה בערך חצי כוס
[Reply]
עינת המדהימה, תודה על הקציצות הנפלאות הללו!
הכנתי לפסח (רק בלי שום) וכמעט זללתי את כולן לפני שהוגשו. הסועדים כמובן אכלו בהנאה והתלהבו. כל מתכון שלך שניסיתי היה טעים ולא מסובך. ישר כוח והרבה הצלחה! נדיה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 19th, 2015 at 15:05
איזה כיף נדיה ! תודה 🙂
[Reply]
ענת יקירה הכנתי היום את לביבות הבטטה והקשיו ואני רוצה להגיד לך שיצאו ממש מעדן אפשר לאכול אפילו בלי אפיה ענת אין עלייך המתכונים שלך טעימים ופשוטים להכנה הרבה תודה וישר כח
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 11th, 2015 at 15:14
תודה רבה אילנה 🙂 כיף לשמוע !
[Reply]
היי עינת,
האם אפשרי בלי הקשיו ובלי שקדים? אין לי איך לטחון…
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 13th, 2015 at 06:00
הקשיו בעצם מחזיק את הלביבות
לא יודעת אם יחזיקו בלי. לא ניסיתי
שווה לנסות 🙂
[Reply]
נהדר. אני אעדכן 😉 תודה
[Reply]
היי עינת! המתכון נשמע ממש מוצלח.
אין לי בלנדר. אפשרי להכין את הקציצות גם בלי לקצוץ?
תודה רבה 😉
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 30th, 2014 at 20:08
הי טל
יכול להיות שכן, לא ניסיתי
אבל לא נראה לי שצריכה להיות בעיה
[Reply]
יעבוד גם בלי התבניות, כלומר האם מספיק יציב לשים על נייר אפייה או בתבנית זכוכית?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 8th, 2014 at 17:18
הי נועה. היום הכנתי אותן ללא תבניות ויצא מצוין
[Reply]
טל Reply:
דצמבר 30th, 2014 at 10:21
ועוד דבר, האם אמורה להיות בעיה לאפות אותן על תבנית מתכת עם נייר אפייה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 30th, 2014 at 20:08
אם את משתמשת בנייר אפייה, לא צריכה להיות בעיה
מדהיים !!!תודה ,פעם הבעה עושה מנה כפולה 🙂 תודה !
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2014 at 06:30
איזה כיף 🙂 תודה ליזה !
[Reply]
הי עינת- מה יכול להוות תחליף לקשיו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2014 at 06:07
אפשר להחליף בשקדים
[Reply]
איך טוחנים את הקשיו ? מצטרפת לשאלה האם אפשר להחליף את הקשיו במשהו אחר. שקדים אולי ?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2014 at 06:07
אני טוחנת את הקשיו בקוצץ קטן שיש לי
כזה
http://www.groupon.co.il/deals/jerusalem-iw/iskatova-c1301200071/20342289
אפשר להחליף בשקדים
[Reply]
הי עינת
איזה תחליף יש לקשיו?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2014 at 06:06
אפשר להשתמש בשקדים
[Reply]