(18 קציצות בינוניות ושמנמנות)
כוס אורז מלא מבושל (אחרי בישול)
כוס קינואה מבושלת (אחרי בישול)
3 חופנים קשיו טבעי – טחון דק דק
בצל קצוץ
גזר גדול מגורד או קצוץ
סלסילת פטריות טריות קצוצות
צרור עירית קצוצה
מלח פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כמון
מערבבים הכל יחד
טוחנים עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,654
לפוסט הזה יש 11 תגובות
קודם כל תודה 🙂 מתכונים מדהימים!
רציתי לשאול במה אפשר להחליף את הקשיו.. וכמויות?
היי ענבל 🙂 תודה רבה! את הקשיו אפשר להחליף בקמח עדשים – כדאי להתחיל מ1/4 כוס ולבדוק אם התערובת יציבה מספיק. או בכל קמח אחר. אפשרות נוספת היא להשתמש בקטניות מושרות או מונבטות – גם כאן, כדאי להתחיל מ-1/4 כוס ולהוסיף בהדרגה. חשוב לקחת בחשבון שכל שינוי ישפיע על הטעם ועל המרקם של הקציצות 🙂 בהצלחה
הקציצות יוצאות קצת מתקתקות מה גורם לזה והאם אפשר להחליף את אותו גורם. בנוסף הם התפרקו לאחר האפיה. מה לעשות?
הקציצות יוצאות קצת מתקתקות מה גורם לזה והאם אפשר להחליף את אותו גורם. בנוסף הם התפרקו לאחר האפיה. מה לעשות?
8
כמה זה 3 חופנים קשיו ??? לפני טחינה או אחרי. יש לי כבר קשיו טחון …
תודה על המתכונים נפלאים. ניסיתי כבר המון והכל ממש מוצלח.
הכוונה היא ל-3 חופנים לפני טחינה
לגבי קשיו טחון – תתחילי מ-1/4 כוס ותוסיפי בהדרגה עד שתגיעי למרקם הרצוי
החלפתי את העירית בפטרוזיליה.
המרקם יצא מעט נוזלי מידי. אולי כי השתמשתי במעבד מזון?
בכל מקרה בסוף נכנעתי והוספתי ביצה אחת ומעט אבקת אפיה ואפיתי כשזה בתוך תבניות מאפינס. יצא טעים מאוד!!
האם יש לך המלצה נוספת לירק אחר במקום גזר?
אפשר גם בלי
יצא מושלם!
תודה על מתכון נהדר וקליל
איזה כיף 🙂 תודה דנה !