חצי כוס אורז
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל קצוץ
גזר מגורד
חופן אגוזים קצוצים
חופן שקדים קצוצים
כף שמן
מלח, פלפל, כמון
מכינים את האורז – מרתיחים כוס מים, ברתיחה מוסיפים מלח ואת האורז. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות
מכינים את העדשים – מרתיחים כוס וחצי, ברתיחה מוסיפים עדשים, ומבשלים 20 דקות, מסננים את הנוזלים שנשארו
מחממים תנור ל-180 מעלות
מאדים בצל בכף שמן עד להזהבה
מערבבים הכל יחד ומעבירים לתבנית אפיה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
לערבב כל 10 דקות בערך
🙂 יוצא קריספי וטעים
צפיות 2,521
לפוסט הזה יש 6 תגובות
אין כמות של מים בעדשים ואורז בתנור
תודה. תיקנתי 🙂
הי עינת, היצטרפתי היום… חיפשתי ברשת לקטנה קציצות עדשים, ונראה שעד שהיא תתעורר כבר לא ישאר 🙂
שאלה קטנה וקטנונית (כי מה לעשות לא כולנו נולדנו מאסטר-שף) כשאת כותבת במתכון למעלה "תנור שחומם מראש"- לכמה מעלות את מתכוונת?
תודה רבה
שרית
הי שרית
צודקת! תודה!
הכוונה היא ל-180 מעלות
מיד מתקנת
🙂
היי עינת
אחרי ההמבורגר הנהדר שלך, שהכנתי אתמול.. ותמיר אכל ומאוד נהנה גם כן
{את מקשרת ביננו?.. הוא פונה אליך בנפרד וכך גם אני..}
אני רוצה להכין אורז עם עדשים בתנור, יש לי אורז מלא עגול ועדשים שחורות
ושאלתי, האם לבשל עם התבלינים את העדשים{הכמון} או לצרפו לתבנית לפני שמכניסים לתנור?
תודה נורית
הי נורית
עכשיו אני מקשרת 🙂
את התבלינים כדאי להוסיף כשמערבבים את האורז והעדשים יחד