חצי כוס אורז
חצי כוס עדשים ירוקות
בצל קצוץ
גזר מגורד
חופן אגוזים קצוצים
חופן שקדים קצוצים
כף שמן
מלח, פלפל, כמון
מכינים את האורז – מרתיחים כוס מים, ברתיחה מוסיפים מלח ואת האורז. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות
מכינים את העדשים – מרתיחים כוס וחצי, ברתיחה מוסיפים עדשים, ומבשלים 20 דקות, מסננים את הנוזלים שנשארו
מחממים תנור ל-180 מעלות
מאדים בצל בכף שמן עד להזהבה
מערבבים הכל יחד ומעבירים לתבנית אפיה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
לערבב כל 10 דקות בערך
🙂 יוצא קריספי וטעים
אין כמות של מים בעדשים ואורז בתנור
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 18th, 2013 at 15:40
תודה. תיקנתי 🙂
[Reply]
הי עינת, היצטרפתי היום… חיפשתי ברשת לקטנה קציצות עדשים, ונראה שעד שהיא תתעורר כבר לא ישאר 🙂
שאלה קטנה וקטנונית (כי מה לעשות לא כולנו נולדנו מאסטר-שף) כשאת כותבת במתכון למעלה "תנור שחומם מראש"- לכמה מעלות את מתכוונת?
תודה רבה
שרית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 17th, 2012 at 12:28
הי שרית
צודקת! תודה!
הכוונה היא ל-180 מעלות
מיד מתקנת
🙂
[Reply]
היי עינת
אחרי ההמבורגר הנהדר שלך, שהכנתי אתמול.. ותמיר אכל ומאוד נהנה גם כן
{את מקשרת ביננו?.. הוא פונה אליך בנפרד וכך גם אני..}
אני רוצה להכין אורז עם עדשים בתנור, יש לי אורז מלא עגול ועדשים שחורות
ושאלתי, האם לבשל עם התבלינים את העדשים{הכמון} או לצרפו לתבנית לפני שמכניסים לתנור?
תודה נורית
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 12th, 2012 at 11:14
הי נורית
עכשיו אני מקשרת 🙂
את התבלינים כדאי להוסיף כשמערבבים את האורז והעדשים יחד
[Reply]