קציצות אורז ועדשים כתומות

קציצות אורז ועדשים כתומות

(כ-30 קציצות)
כוס וחצי עדשים כתומות מושרות
כוס וחצי אורז בסמטי מלא מבושל
גזר קצוץ
בצל קצוץ
3 חופנים קשיו – לטחון לאבקה
3-5 בצל ירוק קצוץ
מלח, פלפל גרוס

מבשלים את העדשים עד ריכוך
מערבבים את כל החומרים יחד – חוץ מהירוק של הבצל הירוק
טוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים בצל ירוק קצוץ ומערבבים

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות, ואופים 10 דקות נוספות

48 תגובות על “קציצות אורז ועדשים כתומות”

  1. הקציצות מדהימות ויציבות ועם כמה שינויים – עוד יותר.
    את העדשים לא בישלתי.
    הוספתי בצל סגול ואורז אדום שיותר מטעם מוסיפים נקודות צבע לקציצות.
    הוספתי גם כמון וצ'ילי גרוס ומעט שמן זית

  2. היי עינת,
    יש לי אורז ועדשים מבושלים יחדיו. שאלתי היא, מה "מדביק" את החומרים למצב של קציצה ?
    תודה, מיכל.

  3. שלום!
    נראה אחלה וגם יש לי הכל, כמעט… מה עושים אם אין לי בצל ירוק?
    תודה רבה על הכל

  4. קציצות מעולות. גם הלא טבעונים אכלו בהנאה רבה.
    אני הוספתי יותר אורז, בערך 2 כוסות, ואולי זו הסיבה שהן היו יציבות מאוד וצורתן נאה.

  5. הי עינת, הכנתי אתמול את הקציצות. מאוד טעים! מה לעשות על מנת שהעיסה לא תידבק לידיים? בזמן האפייה הקציצה איבדה מגובהה ״ונזלה״ ואז נוצרו חיבורים בין קציצה לקציצה, וגם כשרציתי להפוך לאחר 20 ד׳ הן לא התחברו ליחידה אחת. אני בישלתי את העדשים והשרתי לפני. האם כאן הטעות?

      • הכמויות שהשתמשתי: 1.5 עדשים מושרות מבושלות, ואז סיננתי את המים. האמת שבשלב הזה הלכתי מעט לאיבוד בין הנוזלים לעדשים עצמן שכבר נהיו סוג של נוזל.
        הבצל היה בינוני.
        ואני "מסגירה" את עצמי שאין לי ניסיון בכלל בבישול/אפייה ומתכונך הוא הראשון וגם עשה לי חשק לעוד (:

        • הכמות של העדשים במתכון היא אחרי השריה ולפני בישול. אולי זה ההבדל?..
          את העדשים כדאי לבשל רק עד ריכוך, לפני שהן מתפרקות לגמרי, ואז לסנן טוב מהמים.
          נסי שוב את המתכון 🙂 זה יהיה אימון טוב לפני שאר המתכונים 🙂
          בהצלחה !

  6. הי איילת,
    נראה טעים מאד.
    בהמשך והבהרה לשאלה הראשונה. אם אני לא רוצה לשים קשיו או שקדים, אז לא לבשל את העדשים? רק להשרות?
    תודה

  7. היי עינת,

    במתכון כתוב לבשל את העדשים.
    באחת התגובות כתבת להשרות בלבד
    וגם כתבת שתיקנת את המתכון
    (אבל עדיין מופיע במתכון שיש לבשל את העדשים)
    אז.. לבשל? להשרות בלבד?

    תודה על המתכונים המצוינים!
    איילת

    • תודה איילת 🙂
      המתכון אכן מתוקן.
      קודם, בטעות היה כתוב עדשים מבושלות וגם לבשל את העדשים
      אז הכוונה היא לעדשים מושרות, שמבשלים לפי ההוראות במתכון
      תודה

  8. הי עינת,

    האם הכמויות של כוס וחצי אורז ועדשים זה לפני הבישול?
    ומה הכוונה ב"חופן"? פשוט כמה שנכנס ביד?

      • סליחה שאני מציקה, אבל אני שאלתי אם הכמות היא לפני הבישול ואת כתבת: "כן" ואז אמרת הפוך – "אחרי הבישול"
        אז אני מחדדת את השאלה: האם מבשלים את האורז ולוקחים ממנו כוס וחצי לקציצות?
        יש הבדל גדול בין כוס אורז מבושל לכוס אורז לא מבושל.
        אני לא מנסה להיות קטנונית, פשוט רוצה להבין.

        ותודה על המתכון

        • זה בסדר גמור 🙂

          הכמות של האורז היא לאחר בישול, והכמות של העדשים היא לפני בישול, ולאחר השריה. כי במתכון עצמו מבשלים את העדשים
          מקווה שברור עכשיו 🙂
          בהצלחה

  9. היי ענת
    כמה מים יש להוסיף בבישול החומרים? לא רוצה שייצא לי רטוב מדי ואז תהיה בעיה לאגד את המרכיבים לכדי קציצה;)
    האם מבשלים את העדשים והאורז בנפרד ואז מבשלים יחד עם השאר? בתוספת של עוד מים?
    תודה

    • הי מיטל
      בבישול העדשים אין חשיבות לכמות המים, כי בסיום הבישול מסננים
      בבישול האורז – אני מוסיפה 2 כוסות מים על כל כוס אורז מלא
      מבשלים את העדשים ואת האורז בנפרד, ואז מערבבים יחד עם שאר הרכיבים
      היתה טעות במתכון. העדשים צריכות להיות מושרות ולא מבושלות… תיקנתי
      🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים