תבשיל חומוס ושעועית בירקות

תבשיל חומוס ושעועית בירקות

בצל קצוץ
גזר קצוץ
5-6 עגבניות שרי חצויות
כוס שעועית לבנה אחרי השריה ובישול
כוס גרגירי חומוס אחרי השריה ובישול
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום

סיר חסין אש שיכול להיכנס לתנור

לחמם תנור ל-150 מעלות

לטגן בצל
להוסיף גזר ועגבניות
להוסיף שעועית וחומוס
להוסיף תבלינים ולערבב
להכניס לתנור לשעתיים

18 תגובות על “תבשיל חומוס ושעועית בירקות”

  1. הי עינת, צריך להוסיף איזה נוזל לתערובת אחרת הכל נחרך.
    אני הוספתי ציר ירקות עם מעט רוטב סויה תמרי ותבלינים – כמון וכוזברה

  2. שלום רב. אני מצטרפת חדשה ויש לי כמה תהיות.
    קראתי הרבה על פירות וירקות, דגנים וקטניות, חלבון מן הצומח, אבל איך מרכיבים
    ארוחה מכל זה? מה צריכה להיות הכמות של כל מרכיב בארוחה? כמה זה מנת קטניות?
    תבשיל של שעועית מש עם פטריות ודלעת למשל, יש כאן חלבון מהמש אבל גם מהפטריות
    ואין דגנים. הבנתם אותי? אשמח להתייחסות בנושא באתר לטירונית מתחילה. תודה רבה.

    • ברוכה המצטרפת יהודית 🙂
      אין צורך במחשבון. פשוט לאכול טבעי ולא מעובד
      כמה שיותר ירקות ופירות טריים, קצת דגנים מלאים וקטניות מונבטות, ,ומעט שומנים מהצומח
      זה מה שצריך לדעת 🙂
      בהצלחה !

  3. עינת שלום,
    מאד אוהבת את המתכונים שלך!!
    במתכון הזה האם צריך להוסיף מים ואם כן כמה?
    האם אפשר להשתמש בחומוס ושעועית של
    סנפרוסט? אודה על תשובתך המהירה

  4. הי עינת,
    אשמח לדעת אם התכוונת להכניס לסיר חומוס ושעועית
    מבושלים או רק מושרים.
    תודה! אילת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים