קציצות קינואה נבטוטים ובטטה
6 תגובות
השארת תגובה
(כ-30 קציצות בגודל בינוני)
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
2.5 כוסות קינואה מבושלת
כוס וחצי עדשים מונבטות ומאש מונבט
בצל גדול קצוץ
בטטה (350 גרם) (לא מבושלת) מגורדת
3 חופנים של קשיו טבעי
3 כפות שמן
מלח
פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-200 מעלות
טוחנים את הקשיו דק-דק
מערבבים את כל החומרים יחד בקערה וטוחנים עם בלנדר מוט
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
מכניסים לתנור ל-30 דקות
הופכים, ואופים 10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי עינת, האם אפשר להשתמש בקמח חומוס או טחינה במקום קשיו?
הי עדי. לקמח חומוס וטחינה יש טעם דומיננטי, אז אני פחות ממליצה.
אפשר להשתמש בשקדים טחונים, אם אין לך, אפשר להשתמש בקמח עדשים ולהוסיף 2 כפות שמן לתערובת.
בהצלחה 🙂
הכנתי עם שקדים טחונים… יצא טעים מאוד אך התפרק קצת משום מה כשהפכתי למה?
הי רונה. האם כל שאר הרכיבים היו כמו במתכון ?
כשאת מכינה את הקציצות, לפני ההכנסה לתנור, נסי לשים לב אם התערובת יבשה מדי או רטובה מדי
לפעמים זו הסיבה להתפרקות. אם היא יבשה מדי, אפשר להוסיף עוד ירק או שמן, אם היא רטובה מדי אפשר להוסיף עוד דגן או קטניות
וכמובן, שכדאי לקנות את המלקחיים שהשתמשתי בהן בסדנה 🙂
תמונה בקישור הזה – https://goo.gl/c7GQOm
במקום קשיו אפשר אגוזי מלך? או שקדים?
יצא טעים מאוד!! תודה!
יצאה כמות מכובדת של קציצות.
אך הבלילה לא התגבשה ולכן הוספתי ביצה אחת…