תבשיל מאש בירקות

תבשיל מאש בירקות

3/4 כוס מאש אחרי השריה של לילה (כ-1/3 כוס לפני השריה)
בצל קצוץ
3 עגבניות קצוצות
2 קישואים חתוכים לקוביות
עלי כרובית (אופציונלי) קצוצים
2 שיני שום קצוצות
פטרוזיליה קצוצה
מלח פלפל כורכום פפריקה

מטגנים בצל בשמן עד הזהבה קלה
מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים.
מבשלים כ-10 דקות
מוסיפים מש, תבלינים, שום ופטרוזיליה, ומערבבים.
מנמיכים את האש. ומבשלים כשעה בסיר מכוסה.
מערבבים מדי פעם

10 תגובות על “תבשיל מאש בירקות”

  1. 1. האם אפשר להשתמש במש מונבט? זה ייקצר את זמן הבישול מן הסתם?
    2. בגלל נושא הנוזלים, איך היית ממליצה לגוון הירקות? תפו״א היה משתלב כאן? גזר? קצת כרובית?

    • אפשר בהחלט, ואפילו רצוי, להשתמש במש מונבט
      לגבי הירקות – תפ"א לא ממליצה לאכול 🙂
      בגזר אין הרבה נוזלים
      בכרובית יש נוזלים, בפלפלים יש נוזלים, חציל גם

  2. היי עינת, האם לא צריך להוסיף מים כדי שהמאש יתבשל? איך הוא מתבשל כאן בעצם?
    תודה רבה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים