טריק – איך להפוך מנת ירק סתמית למנת אירוח חגיגית
12 תגובות
השארת תגובה
ראש כרובית (אפשר גם ברוקולי או בטטה או כל ירק אחר שנראה לכם מתאים)
3 חופנים של קשיו טבעי
מלח, פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-250 מעלות
מפרקים את הכרובית לפרחים, ושוטפים
מניחים את הפרחים בתבנית על נייר אפייה
מפזרים מלח ופלפל ומכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שהכרובית משחימה
מעבירים את הכרובית לתבנית קטנה יותר עם דפנות גבוהות
חשוב שהכרובית לא תהיה מפוזרת מדי, אחרת תצטרכו כמות גדולה יותר של קשיו
את הקשיו טוחנים עם מעט מלח ומים עד כיסוי פלוס קצת עד לקבלת מרקם חלק ככל האפשר
לא נורא אם נשארות חתיכות קשיו, זה מוסיף פריכות וזה טעים
מורידים את טמפ' התנור ל-200 מעלות
מוזגים את "שמנת" הקשיו מעל פרחי הכרובית
ואופים 20 דקות בתנור, או עד שהשמנת ממש מסמיכה
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
רוצה לומר…קשיו לא קלוי רעיל.
היי עינת,
הכנתי סוף סוף את ה"טריק" עם הכרובית והקשיו, זה יוצא טעים מאד, אך מתקתק למרות המלח והפלפל, איזה תיבול את מציעה כדי לעשות לו טוויסט לכיוון של טעים ולא מתוק ?
תודה אפי
הי אפי, אפשר להוסיף טחינה לקשיו אחרי שטוחנים אותו
אולי זה ימתן את המתיקות
היי עינת,
נשמע רעיון מצויין וטעים, אנסה…
תודה רבה
שבת שלום
שלום עינת
נראה מצוין וטעים.
ואיזה כיף שיש כתוביות ואני יכולה להבין!!
תודה
תודה פנינה 🙂
עינת תשלחי לי בבקשה את שם המערבל הקטן בו טחנת את אגוזי הקשיו רוצה לקנות
ליל מנוחה עדינה
הקוצץ נקרא
NIKKEY EXPRESS
השתמשתי בו בסדנה
היי עינת
בכל פעם מחדש אני מתפעלת מהמתכונים הנפלאים והפשוטים (כביכול) שלך
ההסבר, צורת ההכנה וההגשה – אין מילים ככל כך ברור, כל כך נגיש
שמחה שהכרתי אותך, שמחה על הסדנא שעברתי אצלך.
יישר כוח, את נפלאה, מלאת ידע ורצון ללמד ולהעניק.
ד.א. תתחדש על המערבל הבורדו של קיצ'ינאד – יפיפה.
עדינה
תודה יקירה שלי 🙂
נשמע טעים מעולה ובאמת קל!
האם אין צורך להשרות את הקשיו לפני?
תודה טליה 🙂
אפשר להשרות את הקשיו, אני לא השריתי
שווה לנסות 🙂