קציצות עדשים וחומוס

קציצות עדשים וחומוס

16 קציצות לא קטנות

בצל קטן קצוץ
בצל קטן נוסף קצוץ
גזר קצוץ
כוס עדשים חומות יבשות
כוס גרגירי חומוס מבושלים – כוס לאחר בישול
חופן אגוזי מלך
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
כף שמן זית לטיגון
כף שמן זית נוספת
כף רוטב סויה איכותי

משרים את העדשים למשך לילה

מטגנים בצל אחד במעט שמן עד הזהבה
מוסיפים גזר וממשיכים לטגן 5 דקות

בקערה מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים עם בלנדר מוט

מחממים תנור ל-200 מעלות

יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה

אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות

9 תגובות על “קציצות עדשים וחומוס”

  1. הי עינת, עדשים חומות זה שונה מעדשים ירוקות? לפעמים לא ברור לי מה זה מה, ואולי זה אותו דבר. בכל אופן, למתכון הזה אפשר גם עם עדשים ירוקות? תודה

  2. מה מקשר את הכל? אני לא רואה בחומרים לא טחינה ולא ביצים איך הכל מתאחד? ושאלה שניה האם אפשר להחליף חומוס בשעועית לבנה מבושלת?
    תודה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים