16 קציצות לא קטנות
בצל קטן קצוץ
בצל קטן נוסף קצוץ
גזר קצוץ
כוס עדשים חומות יבשות
כוס גרגירי חומוס מבושלים – כוס לאחר בישול
חופן אגוזי מלך
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה/מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
כף שמן זית לטיגון
כף שמן זית נוספת
כף רוטב סויה איכותי
משרים את העדשים למשך לילה
מטגנים בצל אחד במעט שמן עד הזהבה
מוסיפים גזר וממשיכים לטגן 5 דקות
בקערה מערבבים את כל החומרים יחד
טוחנים עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים 20 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 7,847
לפוסט הזה יש 10 תגובות
כמה חלבון יש בסהכ ב16 קציצות?
האם אפשר להשתמש גם בעדשים שחורות?
כן, אין בעיה.
הי עינת, עדשים חומות זה שונה מעדשים ירוקות? לפעמים לא ברור לי מה זה מה, ואולי זה אותו דבר. בכל אופן, למתכון הזה אפשר גם עם עדשים ירוקות? תודה
האם מבשלים או משרים את העדשים?
כתוב במתכון "משרים את העדשים למשך לילה" 🙂
הי,
האם אפשר להשתמש בקמח חומוס וקמח עדשים כתומות במקום הקיטניות עצמן?
תודה:)
הי דינה, אני לא ממליצה. זה יכול לצאת מאוד מאוד דחוס.
בנוסף, זה גם הרבה פחות מזין 🙂
מה מקשר את הכל? אני לא רואה בחומרים לא טחינה ולא ביצים איך הכל מתאחד? ושאלה שניה האם אפשר להחליף חומוס בשעועית לבנה מבושלת?
תודה
השילוב של העדשים, החומוס והאגוזים קושרים הכל.
אפשר להחליף את החומוס בשעועית לבנה.