לקציצות –
(כ-25 קציצות שמנות)
500 גרם טופו מפורר
בצל גדול קצוץ
גזר קצוץ
שן שום קצוצה
3 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
מלח פלפל
מעט כורכום
מעט פפריקה
אפשר להוסיף פטרוזיליה / כוסברה / בצל ירוק / בזיליקום
בלנדר מוט
לרוטב –
10 עגבניות – חתוכות לרבעים
2 בצלים סגולים קצוצים
2 כפות סילאן טבעי
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
2 גזרים מגורדים
מיץ מלימון שלם
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית מלח נוספת
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מתחילים מהרוטב –
מחממים שמן בסיר, מוסיפים בצלים, סילאן וכפית מלח
מערבבים ומטגנים עד קירמול
מוסיפים גזרים ומערבבים
מוסיפים עגבניות, מיץ לימון, חומץ וכפית מלח נוספת
מערבבים ומבשלים 40 דקות
מערבבים מדי פעם
טוחנים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת רוטב חלק
מכינים את הקציצות –
מעבירים את כל החומרים לקערה ומערבבים.
טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה.
מחממים תנור ל-200 מעלות, יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
אופים 25 דקות, הופכים את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות.
לשמור קציצות ורוטב בנפרד במקרר. בהגשה לחמם יחד.
לפוסט הזה יש 21 תגובות
מתכון מעולה! הבן שלי ממש אהב את זה! בן שנה ☺️הציפוי של הקציצות יצא לי קצת צמיגי. זה אמור להיות ככה או שעשיתי משהו לא נכון?
תודה מיכל 🙂 כיף לשמוע! הקציצות לא אמורות להיות עם ציפוי ובטח לא צמיגי 🙂 יכול להיות שהטמפ' של התנור שלך היתה גבוהה מדי ולכן הקציצות נאפו יותר מבחוץ. נסי להוריד טיפה את הטמפ' בפעם הבאה.
אנא, למתאותגרי פחמיימות סוכרתיים , האם אפשר להמיר את הקמח שאת מציעה ב"קמח" שקדים?! האם אפשר מידי פעם להציע תחליפים לקמחים הפפחמיימתיים (?!!!
הי אבישי. אני לא יכולה להציע תחליפים מבלי שניסיתי אותם בעצמי. עקרונית, קמח שקדים או קשיו יכול להחליף במתכון הזה את קמח העדשים. אבל שוב, לא ניסיתי, ולכן לא יכולה להגיד בוודאות 🙂
הי חגית. הטופו הרך לא מתאים לקציצות (לפחות לא למתכון הזה). כדאי להשתמש בטופו הרגיל.
יצא מאוד דליל.
הוספתי עוד ועוד קמח עדשים וחיכיתי…
אולי יסמיך.
לא נראה שבדלילות הזו הן יחזיקו צורה.
כרגע טחנתי פשתן, אולי יעזור?
מה דעתך?
הטופו הוא מהסוג הדי-רך.
אולי הסוג לא מתאים לקציצות?
אפשר כל קמח אחר? יש לי כרגע רק כוסמין ולבן.
יש לי ויטמיקס אבל לא חושבת שכל הבלילה תיטחן ללא נוזלים.
אפשר במעבד מזון?
היי, מה הכוונה לשמור בנפרד את הרוטב והקציצות? אי אפשר להכניס אח"כ למקרר ביחד ?
הי נופר, רצוי שלא. הקציצות יתפרקו.
תודה על מתכון נהדר.מאוד נהניתי מהקציצות ומהרוטב הנהדר.
תודה רבה 🙂 כיף לשמוע
מדוע את כותבת לשמור את הקציצות במקפיא בנפרד מהרוטב? אם אקפיא אותם יחד זה לא יופשר טוב?
לא. זה לא יהיה טוב. הקציצות יספגו את הרוטב והסיכוי שיתפרקו יהיה גבוה יותר…
היי עינת תודה על המתכון.
אפשר חומץ רגיל במקום חומץ תפוחים או לוותר בכלל אם אין חומץ תפוחים?
תודה!
הי תהילה
עקרונית אפשר חומץ לבן אחר, רצוי לא סינטטי. חומץ אורז לא יתאים פה.
ואפשר גם לוותר לגמרי, לדעתי הוא לא כזה קריטי.
בהצלחה 🙂
בוקר טוב עינת,
ניתן להערכתך להחליף במתכון זה את קמח העדשים הכתומות בקמח חומוס???
תודה
מיה
הי מיה
אפשר בהחלט.
רק קחי בחשבון שקמח חומוס יותר דחוס, והטעם שלו יותר דומיננטי.
הוא עלול להשפיע על הטעם.
אבל שווה לנסות 🙂
הקציצות לא התפרקו, טעימות בטירוף, יצא מהמם. תודה!!!
נהדר 🙂 תודה רינת!
מה ניתן לשים במקום פירורי הלחם בקציצות
קמח מצה או קמח עדשים או קמח חומוס