חצי כוס כוסמת
חצי כוס עדשים כתומות
בצל קצוץ
בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות
גזר גדול חתוך לקוביות קטנות
3-4 שיני שום קצוצות
כף שמן זית
מלח, פפריקה חריפה, כורכום
מבשלים את הכוסמת כמו פסטה – מרתיחים מים, מוסיפים את הכוסמת, מבשלים כ-15 דקות, עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים במים קרים.
מבשלים את העדשים – שמים את העדשים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות לאחר הרתיחה. מסננים.
מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים.
מערבבים הכל יחד – כוסמת, ירקות ועדשים.
מכסים את הסיר ומניחים בצד לרבע שעה.
ממש ממש טעים!! ויחסית פשוט להכנה. כיף שיש מתכונים כאלה, במיוחד עם היתרון הבריאותי
[Reply]
מעולה! קל, מהיר להכנה וטעים מאוד, גם בן השנתיים שלי טרף!
[Reply]
מתכון מצוין. טעים מאוד
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 24th, 2016 at 07:51
תודה שגית 🙂
[Reply]
הי עינת,
לאחר כרבע שעה של אידוי הירקות התרככו והתבשיל נהיה די עיסתי… זה אמור לקרות או שטעיתי בדרך?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ינואר 16th, 2016 at 16:51
הי דניאל, הכנתי את המתכון הזה לפני 5 שנים בערך, אז קשה לי לזכור 🙂
אבל בתמונה רואים שזה לא עיסתי, אז משהו בדרך כנראה לא היה מדויק
[Reply]
הי עינת,
האם את יכולה לציין כמויות של תבלינים? אני די חדשה בתחום ולא יודעת להעריך , וגם האם זה יוצא חריף עם הפפריקה החריפה? יש לי בעיה עם תבשילים חריפים…
תודה, ענת.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
דצמבר 28th, 2015 at 09:46
הי ענת, את הפפריקה החריפה את יכולה להחליף בפפריקה מתוקה
לגבי כמויות – תתחילי מכפית מלח, ורבע כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים
[Reply]
ב"ה.
הכנתי לפני שעתיים בערך,
מרוב שיצא טעים, הסיר ריק עכשיו 🙂
תודה!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 17th, 2015 at 14:34
נהדר 🙂 תודה !
[Reply]
הכנתי ויצא טעים טעים!! תודה 🙂
כמה קלוריות בערך למנה?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 1st, 2014 at 09:17
תודה טל 🙂 כיף לשמוע
לגבי קלוריות – אין לי מושג. אני לא סופרת
[Reply]
אפשר גם עדשים שחורים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 30th, 2013 at 16:55
בהחלט
[Reply]
מנה מעולה! תודה 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 17th, 2013 at 08:11
תודה גלית 🙂
[Reply]
כמה פשוט להכנה ככה טעים, טעים, טעים!
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 3rd, 2013 at 20:14
תודה רחל 🙂
[Reply]
היי
האם מדובר בכוסמת ירוקה ( שזה מה שיש לי בבית) או חומה קלויה ?
תודה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 16th, 2013 at 17:53
כוסמת ירוקה.
רק בה אני משתמשת 🙂
[Reply]
נראה טעים.
אני רוצה לנסות.
אך לגבי זה:
"מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים."
זה לא יישרף? אין נוזלים.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 5th, 2013 at 19:27
בודקים מדי פעם, אם צריך, אפשר להוסיף כף מים
אבל הירקות מוציאים נוזלים
[Reply]
שלום עינת,
מה קרה למרשמים? בכולם מוסבר רק איך לבשל את הכוסמת ושום דבר על התוספות…..
[Reply]