• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

תבשיל כתום של כוסמת בטטה, גזר ועדשים כתומות

חצי כוס כוסמת

חצי כוס עדשים כתומות

בצל קצוץ

בטטה קטנה חתוכה לקוביות קטנות

גזר גדול חתוך לקוביות קטנות

3-4 שיני שום קצוצות

כף שמן זית

מלח, פפריקה חריפה, כורכום

מבשלים את הכוסמת כמו פסטה – מרתיחים מים, מוסיפים את הכוסמת, מבשלים כ-15 דקות, עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים ושוטפים במים קרים.

מבשלים את העדשים – שמים את העדשים בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עוד 3-4 דקות לאחר הרתיחה. מסננים.

מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים.

מערבבים הכל יחד – כוסמת, ירקות ועדשים.

מכסים את הסיר ומניחים בצד לרבע שעה.

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 
בטטה בצל גזר כוסמת עדשים

23 תגובות

  1. רוית הגב נובמבר 18, 2017 בשעה 12:31

    ממש ממש טעים!! ויחסית פשוט להכנה. כיף שיש מתכונים כאלה, במיוחד עם היתרון הבריאותי

    [Reply]

  2. ביאנה הגב דצמבר 3, 2016 בשעה 05:41

    מעולה! קל, מהיר להכנה וטעים מאוד, גם בן השנתיים שלי טרף!

    [Reply]

  3. שגית הגב ספטמבר 23, 2016 בשעה 07:41

    מתכון מצוין. טעים מאוד

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 24th, 2016 at 07:51

    תודה שגית 🙂

    [Reply]

  4. דניאל הגב ינואר 16, 2016 בשעה 10:30

    הי עינת,

    לאחר כרבע שעה של אידוי הירקות התרככו והתבשיל נהיה די עיסתי… זה אמור לקרות או שטעיתי בדרך?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ינואר 16th, 2016 at 16:51

    הי דניאל, הכנתי את המתכון הזה לפני 5 שנים בערך, אז קשה לי לזכור 🙂
    אבל בתמונה רואים שזה לא עיסתי, אז משהו בדרך כנראה לא היה מדויק

    [Reply]

  5. ענת הגב דצמבר 25, 2015 בשעה 22:40

    הי עינת,

    האם את יכולה לציין כמויות של תבלינים? אני די חדשה בתחום ולא יודעת להעריך , וגם האם זה יוצא חריף עם הפפריקה החריפה? יש לי בעיה עם תבשילים חריפים…

    תודה, ענת.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    דצמבר 28th, 2015 at 09:46

    הי ענת, את הפפריקה החריפה את יכולה להחליף בפפריקה מתוקה
    לגבי כמויות – תתחילי מכפית מלח, ורבע כפית מכל אחד מהתבלינים האחרים

    [Reply]

  6. אפרת הגב פברואר 16, 2015 בשעה 21:19

    ב"ה.

    הכנתי לפני שעתיים בערך,

    מרוב שיצא טעים, הסיר ריק עכשיו 🙂

    תודה!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 17th, 2015 at 14:34

    נהדר 🙂 תודה !

    [Reply]

  7. טל הגב פברואר 28, 2014 בשעה 16:09

    הכנתי ויצא טעים טעים!! תודה 🙂
    כמה קלוריות בערך למנה?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 1st, 2014 at 09:17

    תודה טל 🙂 כיף לשמוע
    לגבי קלוריות – אין לי מושג. אני לא סופרת

    [Reply]

  8. מיכל הגב ספטמבר 20, 2013 בשעה 11:52

    אפשר גם עדשים שחורים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 30th, 2013 at 16:55

    בהחלט

    [Reply]

  9. גלית הגב אוגוסט 16, 2013 בשעה 14:30

    מנה מעולה! תודה 🙂

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 17th, 2013 at 08:11

    תודה גלית 🙂

    [Reply]

  10. רחל דיאמנט הגב אפריל 2, 2013 בשעה 17:26

    כמה פשוט להכנה ככה טעים, טעים, טעים!

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 3rd, 2013 at 20:14

    תודה רחל 🙂

    [Reply]

  11. עמית הגב מרץ 16, 2013 בשעה 17:30

    היי
    האם מדובר בכוסמת ירוקה ( שזה מה שיש לי בבית) או חומה קלויה ?
    תודה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 16th, 2013 at 17:53

    כוסמת ירוקה.
    רק בה אני משתמשת 🙂

    [Reply]

  12. רוית הגב פברואר 5, 2013 בשעה 10:25

    נראה טעים.
    אני רוצה לנסות.
    אך לגבי זה:
    "מאדים בסיר בכף שמן בצל בטטה גזר ושום, עם מכסה סגור. לאחר כ-15-20 דקות מוסיפים 2 כפות מים ואת התבלינים ומערבבים."

    זה לא יישרף? אין נוזלים.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 5th, 2013 at 19:27

    בודקים מדי פעם, אם צריך, אפשר להוסיף כף מים
    אבל הירקות מוציאים נוזלים

    [Reply]

  13. מיכל שקד הגב ינואר 3, 2013 בשעה 10:46

    שלום עינת,

    מה קרה למרשמים? בכולם מוסבר רק איך לבשל את הכוסמת ושום דבר על התוספות…..

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס