בצל קצוץ
כף רסק עגבניות ללא סוכר
כף שמן זית
2 כוסות מים או ציר ירקות
½ כוס שעועית לבנה מבושלת
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
שורש פטרוזיליה מקולף וחתוך לקוביות
ראש סלרי מקולף וחתוך לקוביות
½ כוס אורז מלא עגול
2-3 שיני שום קלופות שלמות
מלח, פלפל, פפריקה
2-3 עלי דפנה
מאדים בצל בשמן עד להזהבה (על אש בינונית עם סיר מכוסה). מוסיפים רסק ומערבבים.
מוסיפים 2 כוסות מים ומערבבים.
מוסיפים אורז, שעועית, חומוס, שום ושורשים ומערבבים היטב.
מביאים להרתחה. מוסיפים תבלינים. ומבשלים על אש בינונית כ- 10 דקות.
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מעבירים את הסיר לתנור למשך שעה.
אם הסיר לא מתאים לתנור, מעבירים את תוכן הסיר לכלי מתאים לתנור.
ממש טעים ולא מסובך. כל הכבוד! מתקבל טעם קצת מתקתק אפילו שאין בזה בכלל סוכר. אימצתי
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מאי 16th, 2014 at 08:17
מעולה 🙂 תודה!
[Reply]
היי עינת,
המתכון נשמע מעולה, רק שלא הצלחתי להבין דבר אחר:
צריך לבשל את האורז (כמו את השעועית ואת החומוס), לפני שמבשלים על אש בינונית ל-10 דק'?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
נובמבר 3rd, 2013 at 13:26
האורז יתבשל בתנור, אין צורך לבשל אותו מראש
[Reply]