לביבות דלעת

לביבות דלעת

2 קוביות דלעת (בערך 1/2 קילו) – להסיר קליפה

בצל קצוץ

כף שמן זית

2 כפות פירורי לחם כוסמין

3 כפות קווקר עדין

2 כפות טחינה גולמית

מלח, פלפל, כורכום

מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית סיר מכוסה). מצננים.

מגרדים את הדלעת בפומפיה.

מערבבים הכל ביחד (רצוי בידיים), מהדקים, מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לשעה-שעתיים.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרפדים תבנית בנייר אפייה.

יוצרים לביבות מהתערובת ומניחים בתבנית.

אופים כ-30 דקות, או עד שהלביבות מתחילות להשחים.

לפוסט הזה יש 12 תגובות

  1. נעמי

    היי עינת, אני כבר בישלתי את הדלעת ולא גרדתי אותה. מה לעשות? האם אפשר להשתמש בה ככה? ולמעוך אותה? יחד עם בטטה

    1. עינת שגיא

      היי נעמי. לדעתי זה לא יעבוד. הדלעת מלאה בנוזלים, ואני חוששת שהיא לא "תחזיק" את הלביבות.

  2. עינת שגיא

    תודה קלרה 🙂
    כן, זו הדלעת שאחראית על המרקם 🙂

  3. קלרה

    היי עינת,
    מתכון נהדר. מכינה את הלביבות לתינוקת בת 11 חודשים. הלביבות יוצאות רכות וטעימות! לא מוסיפה מלח וגם לא מוסיפה בצל ושמן.
    תודה רהה על המתכון!
    הכנתי כבר פעמיים ובטוחה שאמשיך עוד!
    האם זו הדלעת שעושה את המרקם כל כך רך ונעים או שאפשר לנסות את המתכון גם עם ירקות אחרים?

    תודה רבה!!!
    קלרה

  4. יעח

    שלום עינת
    תודה על המכון.
    האם אפשר להחליף את רפואי הלחם בקמח כוסמין?
    שבת שלום

    1. עינת שגיא

      הי יעל, מאמינה שכן. בכל מקרה אני משתמשת בפירורי לחם כוסמין.

  5. טליה

    מה אפשר לשים במקום קוואקר, פירורי לחם וטחינה למי שלא אוכל זרעים? חמאת שקדים אולי או עדשים?

  6. רחלי

    בבקשה תחליף לקמח ים בגלל מחלת ה׳ צליאק תודה ענקית

  7. נטלי

    יאמי, עכשיו יצאו מהתנור
    ולמרות שהייתי סקפטית (אלה הלביבות הטבעוניות הראשונות שהכנתי – ועוד אפויות!! )
    יצא טעייייים!
    תודה !

  8. איריס גומס

    הלביבות יצאו מעולה!
    אני לא יודעת אם זה מה שגם את עשית אבל אני סחטתי את הדלעת לאחר הגירוד בפומפיה כי היו לי מלא נוזלים.

    1. עינת שגיא

      צודקת. שכחתי לרשום שצריך לסחוט 🙂

      בדיוק חשבתי להכין פשטידה על בסיס המתכון הזה… שבוע הבא

כתיבת תגובה