1/2 כוס עדשים ירוקות – רצוי להשרות מינימום שעה לפני הבישול
בצל גדול קצוץ
3 עגבניות גדולות בשלות קצוצות
כף שמן זית
מלח, פלפל, פפריקה חריפה, כמון
מאדים בצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה)
מוסיפים עגבניות ומבשלים כ-15 דקות
מוסיפים את העדשים ותבלינים ומבשלים כשעה, או עד שהנוזלים מתאדים
צפיות 7,016
לפוסט הזה יש 20 תגובות
היי עינת
מתכון מאוד טעים
אך מה עושים כדי שעהדשים ישארו עם הקליפה עליהם?
ושהקליפות לא יפרדו לא בבישול ולא כשאוכלים ?
זה חשוב לי .
תודה מראש .
היי עינת. זה קורה באופן טבעי בעקבות הבישול. אין דרך להשאיר את הקליפה.
האם לבשל את העגבניות (15 דקות) בסיר מכוסה כדי להשאיר את הנוזלים?
אכן 🙂
1. חצי כוס עדשים לפני השריה?
2. בשלב כלשהו צריך להוסיף מים?
עדשים לפני השריה.
אין צורך להוסיף מים. יש מלא נוזלים מהעגבניות
המנה האהובה עלי! תודה רבה 🙂
תודה 🙂
נהדר, פשוט וטעים!
תודה רבה!
תודה 🙂
אפשר להוסיף אורז?
בוודאי 🙂
לא צריך להוסיף מים?
אין צורך במים
א- מכיוון שהעדשים כבר מושרות
ב- מכיוון שיוצאים הרבה נוזלים מהעגבניות
תודה.
יצא מעולה. תוספת מדהימה לארוחה.
האם כאן הכוונה שהעדשים כבר מבושלים?
לא. מבשלים אותן יחד עם העגבניות
יצא ממש טעים!
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
נהדר