קיצ'רי – אורז ועדשים כתומות
2 תגובות
השארת תגובה
¾ כוס אורז עגול מלא
½ כוס עדשים כתומות
2 כוסות מים או ציר ירקות
2-3 שיני שום פרוסות
בצל קצוץ
כף שמן זית
מלח, פלפל
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מטגנים בצל בשמן
מוסיפים לסיר אורז ועדשים ומכסים ב-2 כוסות מים
מביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים שום ותבלינים
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות
מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומניחים בצד ל- 15 דקות לפחות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
יצא גרוע ועשיתי אחד לאחד לפי ההוראות. אורז עגול לא מתאים לקיצ'רי. האורז עדיין קשה והעדשים הפכו לעיסה. אם כבר להשתמש באורז מלא אז עדיף שיהיה בסמטי מלא. לקיצ'רי צריך אורז ארוך והוא צריך פחות זמן בישול מאורז עגול מלא.
לתבלינים רצוי להוסיף כורכום, כמון ואפשר גם פפריקה.
את השום נהוג להוסיף בסוף מעל האורז אחרי שטוגן במעט שמן זית אבל אולי בשביל שהמתכון יהיה דיאטתי הוספת את השום למים..
היי לירון 🙂 מבאס שיצא גרוע. הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים ויצא ממש טוב. אולי זה תלוי בסוג האורז המלא? כל סוג מתנהג אחרת. למשל, כשאני מכינה מתכונים שאני מכירה ומשתמשת באורז אחר, זה יוצא אחרת. אף מתכון לא יוצא לי טעים עם אורז מלא של סוגת. אז אני משתמשת באורז מלא אורגני של "תבואות".
בכל מקרה, מקווה שמתכונים אחרים באתר יצאו יותר טוב 🙂