קיצ'רי – אורז ועדשים כתומות

קיצ'רי

¾ כוס אורז עגול מלא
½ כוס עדשים כתומות
2 כוסות מים או ציר ירקות
2-3 שיני שום פרוסות
בצל קצוץ
כף שמן זית
מלח, פלפל

מטגנים בצל בשמן
מוסיפים לסיר אורז ועדשים ומכסים ב-2 כוסות מים
מביאים לרתיחה
ברתיחה מוסיפים שום ותבלינים
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות
מכבים את האש, מכסים את הסיר במגבת ומניחים בצד ל- 15 דקות לפחות

2 תגובות על “קיצ'רי – אורז ועדשים כתומות”

  1. יצא גרוע ועשיתי אחד לאחד לפי ההוראות. אורז עגול לא מתאים לקיצ'רי. האורז עדיין קשה והעדשים הפכו לעיסה. אם כבר להשתמש באורז מלא אז עדיף שיהיה בסמטי מלא. לקיצ'רי צריך אורז ארוך והוא צריך פחות זמן בישול מאורז עגול מלא.
    לתבלינים רצוי להוסיף כורכום, כמון ואפשר גם פפריקה.
    את השום נהוג להוסיף בסוף מעל האורז אחרי שטוגן במעט שמן זית אבל אולי בשביל שהמתכון יהיה דיאטתי הוספת את השום למים..

    • היי לירון 🙂 מבאס שיצא גרוע. הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים ויצא ממש טוב. אולי זה תלוי בסוג האורז המלא? כל סוג מתנהג אחרת. למשל, כשאני מכינה מתכונים שאני מכירה ומשתמשת באורז אחר, זה יוצא אחרת. אף מתכון לא יוצא לי טעים עם אורז מלא של סוגת. אז אני משתמשת באורז מלא אורגני של "תבואות".
      בכל מקרה, מקווה שמתכונים אחרים באתר יצאו יותר טוב 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים