- אפשר להקפיא
- לחמם בתנור
בערך 12 קציצות (תלוי בגודל)
מצרכים
חבילת טופו – 300 גרם
חופן פטרוזיליה/כוסברה קצוץ
3 בצל ירוק קצוצים (גם החלק הלבן)
2 כפות טחינה גולמית מלאה (רצוי אורגנית)
2 כפות רוטב סויה איכותי
1/2 כוס נבט חיטה או קווקר (או קמח עדשים/חומוס לגרסה ללא גלוטן)
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם (לטעום לפני שמוסיפים)
איך מכינים
למעוך את הטופו עם מועך תפוחי אדמה
לערבב בקערה את כל החומרים ביחד
להוסיף מלח פלפל ולערבב שוב
לטחון עם בלנדר מוט
לחמם תנור ל- 180 מעלות
ליצור קציצות או לביבות עם הידיים ולהניח על נייר אפיה
אפשר למרוח קצת שמן זית מלמעלה (לא חובה)
לאפות כ-15-20 דקות
צפיות 18,245
לפוסט הזה יש 67 תגובות
היי, האם צריך להפוך את הקציצות לצד השני בזמן האפייה? תודה
אפשר. אבל לא חובה 🙂
Wow
אחלה קציצות 🙂
גם בטיגון וגם באפיה הן יוצאות מדהים.
היי הכנתי בפעם עם הראשונה ויצא מעדן פעם ראשונה שהשתמשתי בטופו
אבל בפעם השנייה היה להם ריח חמוץ כזה יש לך מושג ה זה יכול לנבוע?
הי הודיה. כנראה שהטופו עצמו היה מקולקל. חשוב להריח אותו לפני השימוש. הם נוטים להתקלקל מהר.
אני הכנתי ויצאו הרבה קציצות (עוד לא טעמתי, אבל זה נראה מעולה בינתיים).
לדעתך אפשר להקפיא את הקציצות ולזרוק לתוך רוטב מוכן כשרעבים? או שאחרי הקפאה הן יתפרקו?
מה לגבי להקפיא בתוך רוטב מוכן?
בטח. זה מה שאני עושה 🙂
הקציצות יצאו טעימות,למרות שהיתה לי פטרוזילה ושמתי פירורי לחם במקום הקוואקר.
הבעיה היא המרקם,הוא משחתי בפנים ולא נגיס.זה קצת מבעס.יש מה לעשות?
אפשר לאפות אותן קצת יותר, או אולי לשים יותר פירורי לחם
היי,
עד כמה הכוסברה משמעותית במתכון?
לא משמעותית 🙂
היי,
כדאי להכניס תפוח אדמה מגורד?
סורי, לא ניסיתי בעצמי, כך שלא יכולה להמליץ או לא להמליץ
היי!
חייבת לשבח את המתכון, יצא נהדר!
אומנם טיפה יבש בהתחלה (גוש טופו שלא הכרתי עד היום + סחטתי אותו…) אבל טיפ טיפה מים פה ושם תיקנו הכל!
בנוסף הכנתי אותן מעט יותר עבות אבל יצא מושלם, קריספי מבחוץ ונימוח מבפנים.
שוב תודה!
איזה כיף 🙂 תודה !
הכנתי את זה היום, עם רוטב עגבניות מרוקאי לדגים, חריף מעט. יצא פשוט מדהים. תודה 🙂
נהדר 🙂 תודה !
הכנתי היום לארוחת שישי, יצא מעולה! שלושת הילדים הבררניים אהבו מאוד ואפילו בעלי הסקפטי.. ממליצה בחום על המתכון, גם קל להכנה, גם נראה מצוין וגם טעיםםם. תודה עינת 🙂
תודה !! איזה כיף לשמוע 🙂
הכנסתי עכשיו לאפייה מנסה בלי שמן בכלל , הוספתי קצת מים לתערובת וגם שקדים במקום סויה הלכתי על רוטב טריקי זהו נראה איך יצא מהתנור. שנה טובה וטעימה
הכנתי, יצא מצוין!
תודה.
הי, נראה נהדר !
שתי שאלות:
1.במקום להשתמש במועך תפו"א אפשר להשתמש במעבד מזון? מה עדיף?
2.גם כשהייתי אוכל חיות (לצערי), לא הצלחתי לעשות רוטב עגבניות כמו בתמונה. זה רוטב עגבניות כמו של פסטה, או רוטב של רסק עגבניות?
אם זה רסק אשמח לקבל מתכון, תודה 🙂
3.אם אני רוצה לעשות קציצות ברוטב, גם אז לאפות? או לאפות פחות זמן ולהניח ברוטב את הקציצות שתתבשלנה?
שוב, תודה רבה! 🙂
הי אור
לדעתי אפשר להשתמש במעבד מזון, אבל אולי כדאי גם למעוך
את הטופו בידיים אחרי מעבד המזון, על מנת שלא ישאר פירורים
רוטב העגבניות שבתמונה אכן מרסק עגבניות, אבל אפשר להכין גם מעגבניות טריות
מתכון לרוטב עם רסק – מטגנים בצל מוסיפים רסק וכמות שווה של מים, מערבבים
מביאים לרתיחה, מוסיפים תבלינים, ומבשלים כ-15 דקות (אם רוצים רוטב דליל) או יותר אם רוצים רוטב סמיך
רצוי לאפות את הקציצות לפני ההכנסה לרוטב על מנת שלא יתפרקו
אני ממליצה לשמור את הקציצות בנפרד מהרוטב במקרר
בהצלחה 🙂
היי, עינת 🙂
באיזה שלב מוסיפים את הקציצות לרוטב?
זה בסדר להכניס אותן אחרי האפיה?
והרוטב צריך להיות כזה חצי-מוכן כשמכניסים אליו את הקציצות, נכון? כלומר שהכל יתבשל ביחד…
תודה!
מיכל
הי מיכל
הייתי נותנת להן להתקרר קצת ולהתייצב לפני הכניסה לרוטב
הרוטב יכול להיות מוכן לגמרי כשמכניסים אותן
הן לא צריכות הרבה זמן להתבשל ברוטב. רק לספוג טעמים
בהצלחה 🙂
הקציצות ממש התפרקו לי, איפה טעיתי?
מאוד מוזר
האם טחנת הכל עם בלנדר מוט?
אני משתגע לעשות קציצות טופו עם עדשים ירוקות תוכלי לעזור לי להבין אין לחבר בניהן 🙂 תודה מראש
הי מיכאל
לא צריכה להיות בעיה
פשוט לפורר טופו להוסיף עדשים מונבטות להוסיף ירק או שניים
לדוגמא פלפל אדום וגזר, להוסיף תבלינים
לטחון הכל יחד עם בלנדר מוט
לוודא שהתערובת יציבה (לא רטובה מדי ולא יבשה מדי)
ולאפות בתנור
🙂
קציצות נהדרות! זו תגובתי השניה לאחר פעם שניה שאני מכינה את הקציצות, עם תובנות נוספות…
לפי דעתי בטיגון הן יוצאות קצת פחות טעימות, אבל בבישול בתוך רוטב זה באמת טעים, וכבר 2 חברים ביקשו את המתכון!
מה שכן, לדעתי צריך יותר רוטב סויה ובכלל קצת יותר תיבול, או לחילופין (מה שלא ניסיתי), להשרות את הטופו באיזה רוטב טעים למשך כמה שעות, שיספוג טעמים, ואז לקצץ קציצות. נראה לי יכול להיות מעניין.
וגם – מאוד מפתיע עד כמה העיסה נוח לעבודה ולא מתפרקת! בבישול כדאי להיזהר כשהופכים את הקציצות בתוך הרוטב, כי הן רכות, אבל אחרי שהן מצטננות ומגיעות לטמפרטורת החדר, יש להן גם אחרי בישול מרקם מעולה ולא מתפרק! תודה רבה (:
תודה על השיתוף והעדכון 🙂
וואלה יצא ממש ממש טעים !!
אכלנו אני ובן זוגי, ועוד חבר- ושניהם אמרו שהקציצות דגים מעולות !!!!
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
וואו באתי לבשר שיצא מעולה!!! תודה לך. בזכותך עכשיו אני אוהבת טופו
גדול!
איזה כיף 🙂
תודה רבה!
אוי, יצא נפלא!
הוספתי גם שום וקצת יותר סויה והכנסתי לרוטב בלי אפיה לפני כן – לא התפרק ויצא בטעם שממש מזכיר קציצות דגים! אולי התיבול קשור… דווקא מגניב! 🙂 שאפו!
מגניב! תודה 🙂
אפשר להוסיף רסק עגבניות לבלילה?
לא ניסיתי. אולי להוסיף בהדרגה ולבדוק שהבלילה לא רטובה מדי
אחרת הקציצות לא יהיו יציבות
שלום, איך מדפיסים את המתכון הנפלא הזה? לא רואה לחצן של הדפס
כרגע אין לחצן הדפסה, אפשר להעתיק את הטקסט לקובץ וורד ולהדפיס
פינגבק: פאק עוף! אוסף מתכונים ללא תרנגולים מבית שותפות למטבח « משחקת באוכל
עינת שלום… רציתי לשאול האם הוספת ביצה לתערובת תשפר את הקציצה? והאם ניתן להשתמש בבצל רגיל אם אין בצל ירוק? תודה רבה יום נעים
אני לא משתמשת בביצים ולכן לא אוכל להמליץ לך
אפשר בהחלט להחליף את הבצל הירוק בבצל רגיל
האחיינית שלי אלרגית לשומשום. מה אפשר לשים במקום טחינה? 🙂
לא ניסיתי בעצמי, אבל אולי חמאת שקדים ?
היא אלרגית גם לשקדים 🙂 אולי זרעי פשתן במים. בכל מקרה הכנתי אתמול לעצמי עם טחינה ויצא מעולה
מגניב 🙂
נסה קודם בלי טחינה ותבדוק אם התערובת נראית לך מספיק דביקה (נסה להכין קציצה ותבדוק אם היא יציבה). יכול להיות שאפשר פשוט לוותר על הטחינה…
איזה אתר מעולה!!!
שמחה שגיליתי אותך, אכן מלכת הקציצות.. 🙂
ושאלה ספציפית: איך עשית את הרוטב?
תודה!
תודה רוני 🙂
הרוטב הוא רוטב "פסטה" פשוט
מאדה בצל בשמן עד ריכוך
מוסיפה עגבניה קצוצה ורסק עגבניות בלי סוכר
מוסיפה מים – כמות המים תלויה במידת הסמיכות שאוהבים
מרתיחה. מוסיפה מלח פלפל, אפשר גם פפריקה חריפה או אבקת צ'ילי
אפשר להוסיף שום כתוש
בזיליקום טרי
בקיצור, אפשר להשתגע 🙂
בהצלחה!
עינת
מצוין, תודה רבה. 🙂
עינת יצא מדהים!!!
לא היה בצל ירוק אז עשיתי עם פטרוזיליה והמון כוסברה.
כוסברה גם ברוטב האדום והכל על אורז (עם בצל, עגבניות שרי ושמיר)
וקיבלנו את אחת הארוחות הכיפיות ביותר שיצא לנו לאכול בזמן האחרון!
אה, ופירורי לחם במקום נבט-חיטה.
יחי הגיוון! 🙂
יהההייי 🙂 איזה כיף!
תודה רבה על העדכון 🙂
שאלה
כמה לטחון עם המוט בלנדר?
נראה כאילו הירוקים במצב שלם בתמונה?
לטחון עד לקבלת תערובת אחידה
אפשר לטחון עם הירוקים ואפשר להוסיף אותם אחרי
זה לא קריטי
אם עושים את הקציצות ברוטב עגבניות, אפשר לשים אותם ישר בתוך הרוטב או שחייבים לאםות אותם קודם??
רצוי לאפות אותן קודם
כדי שלא יתפרקו ברוטב
תודה רבה על המתכון! אפילו אחי, הקרניבור המושבע, אכל מהם בתיאבון ולא ניחש שהקציצות ברוטב עגבניות הן מסויה. (והוא אמר שיכחיש הכל אם אספר על כך למישהו…)!
חחח! גדול!
איזה כיף 🙂
תודה רבה על השיתוף!
הכנתי אותם הבוקר שוב אבל הפעם עם חצי כוס קמח אורז מלא במקום נבט חיטה או קוואקר יצא מעדן עכשיו אכניס אותם לרוטב עגבניות
מעולה! תודה דפנה 🙂
יצא מעולה ואני כל כך שמחה.
תודה רבה.
אני מתרגשת כבר לנסות דברים חדשים.
איזה כיף 🙂
גם אני שמחה 🙂 🙂
שלום עינת,
אני חדשה כאן.
האם אפשר להשתמש בקמח רגיל אם אין לי נבט חיטה או קוואקר?
הי יעל
ברוכה הבאה 🙂
כן, אפשר להשתמש בקמח, רצוי קמח מלא, או קמח חומוס
ואפשר גם להשתמש בפירורי לחם
בתאבון 🙂
עינת עינת פשוט יצא מעדן. הכנתי אותם ללא רוטב וכל כך טעים ונימוח בפה. בלנדר מוט חזק פשוט עושה את כל העבודה.
איזה כיף! תודה דפנה 🙂
אני מתה על הקציצות האלה!