ממרח חומוס בלי חומוס
7 תגובות
השארת תגובה
בממרח הזה אמנם אין בכלל חומוס, אבל הוא ממש מרגיש כמו חומוס
השתמשתי בעדשים כתומות. הן קלות יותר לעיכול, ויותר מתאימות לימים החמים
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
כוס עדשים כתומות לפני בישול
2 כפות טחינה גולמית
מיץ מלימון שלם
שן שום (אופציונלי – הכנתי כמה פעמים. לי יותר טעים בלי)
שמן זית לפי הצורך
בערך כפית מלח
מבשלים את העדשים בהרבה מים עד שהן מתפרקות וממש רכות.
מסננים (אני שומרת את המים של בישול העדשים. מחלקת למנות ומקפיאה. ואז משתמשת בהם להסמכת מרקים או לתבשילים)
מוסיפים את שאר הרכיבים וטוחנים עם בלנדר מוט
רצוי להגיע למרקם שהוא נוזלי יותר ממה שאתם רוצים שיהיה, מכיוון שבמקרר הממרח מתקשה
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
תודה אפי 🙂
אפשר ומומלץ להשרות ולהנביט, אבל לא חייבים.
היי עינת,
תודה על מתכון מעולה,
האם את ממליצה להשרות ולהנביט את העדשים לפני הכנת ה"חומוס" ?
תודה
תודה רבה 🙂
תודה עינת
יצא מעולה וטעים
עינת תודה רבה .המתכונים שלך אחד אחד טעימים.
תודה אהובה 🙂
עינתי את מקסימה המתכונים שלך אחד אחד טעימים וערבים לחיך. תודה שאת משתפת אותנו ביצירות הפאר שלך-הואל הבריא והטעים
אוהבת עדינה
חג מתן תורה שמח