גרטן בטטה טבעוני

גרטן בטטה טבעוני

3 בטטות בינוניות – קלופות ופרוסות (בערך 800 גרם)
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
2 שיני שום קצוצות
כוס וחצי קשיו טבעי
כוס וחצי מים
שמן זית
מלח
פלפל שחור גרוס

לטגן רצועות בצל עם מעט מלח עד הזהבה קלה – מדי פעם להוסיף כף מים כדי שלא יישרף
להוסיף שום ולטגן דקה נוספת. להוריד מהאש

לטחון קשיו עם מים עד כיסוי ו-1/2 כפית מלח עד לקבלת מרקם שמנתי חלק

לחמם תנור ל-200 מעלות

לשמן קלות תבנית בינונית

לסדר בשכבות לפי הסדר :
פרוסות בטטה (אני שמתי את הקטנים והמכוערים למטה, כדי שהיפים והגדולים יהיו למעלה, אבל בחירה שלכם 🙂 )
1/2 מכמות הבצלים – לפזר באופן שווה על פרוסות הבטטה
ומעל הכל למזוג 1/2 מכמות רוטב הקשיו ולפזר באופן שווה
ואז שוב – שכבה של בטטה,בצלים וקשיו
להכניס לתנור ולאפות עד שטיפה משחים – כ-45 דקות

21 תגובות על “גרטן בטטה טבעוני”

  1. היי עינת
    סיימתי לאפות על גבי רשת אך עדיין לא אפוי יותר מיימי
    מה אפשרי לעשות ?
    תודה על המענה .

    • האם רוטב הקשיו היה סמיך לפני האפייה? או שהיה מימי?
      בכל מקרה, יכולה להכניס עוד קצת לתנור. הזמנים והטמפ' משתנים מתנור לתנור.

  2. היי עינת

    לגבי טיגון הבצל האם לטגן גם בשמן או שהכוונה רק במלח ?
    תודה מראש
    על המענה

  3. היי עינת
    מה שם המכשיר שטוחן את הקשיו ?
    מה מומלץ לרכוש בשביל זה ובשביל טחינת שקדים?
    האם מעבד מזון קטן לתינוקות יעשה את העבודה?
    והאם זה חשוב המים והמלח
    יש לי אפשרות לטחון בחנות ו זה בעייתי להוסיף מים ומלח (רק אחר כך)
    תודה מראש .

    • כל בלנדר קטן יעשה את העבודה. עד לא מזמן השתמשתי בבלנדר של nikkei express. היום יש לי נינג'ה קטן.
      לא יודעת לגבי מעבד מזון לתינוקות.
      אפשר להוסיף את המים והמלח אחרי הטחינה.

  4. חייבת פשוט להגיד שיצא מהמם! טעים! ממש קל להכנה.. כמה דקות ויש אחלה ארוחת ערב. או כמו שהאיש שלי אמר: אחלה ארוחת חג ! מאמצים את המתכון באהבה וממליצים. תודה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים