2 ראשי ברוקולי יפים, ללא החלק הקשה של הגזע
3 כוסות אפונה טריה קפואה
3 חופנים שקדים טבעיים
כפית שטוחה מלח טבעי
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
מחממים תנור ל-200 מעלות
קולים את הברוקולי עד שמתחיל להשחים מעט (להיזהר לא לשרוף)
את האפונה מעבירים לסיר ומחממים תוך כדי ערבוב עד שהאפונה מפשירה
טוחנים את השקדים לאבקה דקה
כשהברוקולי מוכן קוצצים אותו ומעבירים לקערה
מוסיפים את האפונה השקדים והתבלינים ומערבבים
טוחנים היטב עם בלנדר מוט
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים כ-20 דקות, הופכים בזהירות את הקציצות ואופים 10 דקות נוספות
הקציצות מאוד עדינות, להיזהר לא לפרק אותן
צפיות 2,969
לפוסט הזה יש 4 תגובות
הי דנית. קוואקר הרבה יותר בריא מקמח לבן, כי יש בו סיבים תזונתיים וגם קצת ויטמינים ומינרלים. בקמח לבן אין כלום 🙂
שאלתי האם קוואקר יותר בריא מקמח לבן. איפה אני רואה את התשובה שלך
תודה יעל 🙂 אפונה קפואה היא איפשהו באמצע. אפונה יבשה היא כמו כל הקטניות. יש בה בסביבות 70 גרם פחמימות (ל-100 גרם) ובערך 20-30 גרם חלבונים. לעומת זאת, באפונה קפואה יש בממוצע 10 גרם פחמימות ובסביבות 5 גרם חלבונים.
היי עינת, המתכון נשמע מעולה. אשמח אם את יודעת אולי לגבי אפונה קפואה: האם זו קטניה ככל הקטניות על שלל יתרונותיהן? כי הגיעה לאוזניי שמועה שזה לא מזין כמו שאר הקטניות, ושזה נחשב יותר כמו פחמימה מאשר חלבון…אשמח לשמוע שזה לא נכון 🙂 תודה!