בצל קצוץ
10 עגבניות שרי קצוצות
חציל קטן
כוס/כוס וחצי ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
חבילת טופו (300 גרם) – חתוך לקוביות
3 חופנים קשיו טבעי
1/2 כפית מלח + כפית נוספת
פלפל שחור גרוס
מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את החציל לקוביות בגודל 1סמ
מעבירים את קוביות החציל לקערה, מוסיפים מעט שמן זית, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים היטב
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה יחד עם הברוקולי, וקולים בתנור עד ריכוך והשחמה קלה
מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים עגבניות וממשיכים לטגן, מוסיפים קוביות חציל ומערבבים.
מוסיפים כפית מלח ופלפל שחור גרוס ומערבבים
מוסיפים את הברוקולי וקוביות הטופו ומערבבים
טוחנים את הקשיו עם מעט מלח ומים עד כיסוי, עד לקבלת מרקם אחיד ושמנתי.
מוסיפים כוס מים וטוחנים שוב.
מוסיפים את קרם הקשיו לסיר ומערבבים.
מרתיחים, ומבשלים כ-20 דקות.
צפיות 1,791
לפוסט הזה יש 3 תגובות
בס"ד
אם אני לא אוכלת חציל.. במה אפשר להחליף אותו?
באיזה ירק שאת אוהבת. זה לא קריטי.
המתכון מענין לידיעתך לא מומלץ להשתמש בטופו הוא עשוי מסויה והוא מאד מעובד אני אוכלת ללא גלוטן ואני צמחונית על כבול טבעונות