(20 לביבות)
קילו כרובית (משקל ללא עלים)
בצל קצוץ
שן שום קצוצה
2-3 כפות קמח עדשים (מתחילים עם 2 ובודקים את התערובת)
מעט שמן זית לטיגון
+ 2 כפות שמן נוספות
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח + עוד קצת
פלפל שחור גרוס
בלנדר מוט
נייר אפייה
מחממים תנור ל-200 מעלות
מפרקים את הכרובית לפרחים מניחים בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מלח ופלפל מלמעלה, וקולים בתנור עד השחמה קלה
בינתיים מטגנים בצל בשמן עד הזהבה
כשהבצל מוכן, מוסיפים שום ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה
מעבירים את הכרובית לקערה וטוחנים עם בלנדר מוט, עד לקבלת מרקם אחיד
מוסיפים קמח עדשים, שמן, בצל מטוגן ותבלינים, מערבבים וטוחנים שוב
יוצרים לביבות, מניחים בתבנית על נייר אפייה ואופים כ-20 דקות. הופכים את הלביבות בזהירות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 9,504
לפוסט הזה יש 3 תגובות
הכנתי עם עדשים כתומים מושרים שטחנתי, ויתר המרכיבים
יצא אחלה
הי אילנית. לא ניסיתי בעצמי. לדעתי בכרובית הקפואה יש יותר נוזלים, אז אולי זה יפגע במרקם הסופי. אפשר לבדוק 🙂
היי
יש אפשרות להכין מכרובית קפואה ?