לביבות בטטה טבעוניות ואפויות
3 תגובות
השארת תגובה
(16 לביבות)
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
2 בטטות (750 גרם)
בצל קצוץ
שן שום קצוצה
5 כפות קמח עדשים
מעט שמן זית לטיגון הבצל
+ 2 כפות שמן נוספות
1/4 כפית פפריקה
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית מלח + עוד קצת
פלפל שחור גרוס
בלנדר מוט
נייר אפייה
קערה עמוקה עם מים
מחממים תנור ל-200 מעלות
קולפים את הבטטות חותכים לרבעים ואופים בתנור עד ריכוך
בינתיים מטגנים בצל בשמן עד הזהבה
כשהבצל מוכן, מוסיפים שום ומטגנים תוך כדי ערבוב כדקה
קוצצים את הבטטות ומעבירים לקערה, מוסיפים בצל מטוגן ושמן וטוחנים עם בלנדר מוט
מוסיפים קמח עדשים ותבלינים ומערבבים היטב
יוצרים לביבות, מניחים בתבנית על נייר אפייה, טובלים את הידיים במים בין לביבה ללביבה, כי אחרת התערובת נדבקת לידיים.
אופים כ-25 דקות, הופכים את הלביבות בזהירות ואופים 10 דקות נוספות.
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי ותודה רבה על המתכון!
בכמה מעלות אופים את הלביבות?
הי מירב. אצלי בתנור זה על 200 מעלות. כתוב במתכון 🙂
גם עם כוסמת מושרית במקום עדשים יוצא מצויין
חג שמח,עינת