(כ-20 קציצות)
2 כוסות אפונה קפואה
כוס אורז בסמטי מלא (לפני בישול)
בצל בינוני קצוץ
גזר גדול מגורד
1.5 כפיות מלח גס טבעי
+ 1/2 כפית נוספת לאורז
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
3/4 כפית כורכום
3/4 כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
שמן זית
מבשלים את האורז – מרתיחים 2 כוסות מים. ברתיחה מוסיפים מעט שמן זית, 1/2 כפית מלח ואורז, מערבבים ומרתיחים שוב.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות.
מחממים את האפונה במחבת נקייה עד שהיא מוכנה לאכילה.
מערבבים את כל המרכיבים יחד בקערה.
טוחנים עם בלנדר מוט (אפשר לטחון את כל התערובת ואפשר לטחון רק כ-2/3 ממנה). מערבבים שוב.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה (התערובת קצת דביקה..).
אחרי 30 דקות הופכים את הקציצות (ממש בזהירות!) ואופים 15 דקות נוספות.
* שימו לב – הקציצות ממש עדינות ושבריריות. אני ממליצה להפוך עם מלקחיים סיליקון בצורת תרבד (כמו בתמונה). כל צורה אחרת יכולה לפצוע אותן ולפרק אותן.