קניידלך טבעוניים לפסח

קניידלך טבעוני לפסח

(25 קטנים)

לקניידלך

כוס קמח מצה מכוסמין מלא אורגני (אפשר להחליף בכל קמח מצה אחר)
כוס מים
2 כפות קמח חומוס או קמח עדשים
2 כפות שמן זית
2 כפות עירית קצוצה
כפית שטוחה מלח

מערבבים קמח מצה, קמח חומוס/עדשים ומלח. מוסיפים מים ושמן ומערבבים היטב. נותנים לתערובת לנוח כשעה.

בינתיים מכינים מרק

2 בצלים חתוכים לרבעים
2 עגבניות חתוכות לרבעים
3-4 גזרים חתוכים לפרוסות
2-3 שיני שום קלופות
כפית מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום

מעבירים את הירקות לסיר, מכסים במים. מביאים לרתיחה, מוסיפים את התבלינים ומרתיחים שוב. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה. כשהמרק מוכן, מכינים כדורי קניידלך בידיים רטובות (כדי שלא יידבק) ומוסיפים למרק כשהוא רותח, מבשלים כ-20 דקות ומגישים מיד.

אם מכינים מראש, מקפיאים את הקניידלך (לא מבושלים).
לפני ההגשה מרתיחים מרק. ברתיחה מוסיפים את הקניידלך, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות.

8 תגובות על “קניידלך טבעוניים לפסח”

  1. שלום וברכה,
    אנחנו לא אוכלים קטניות בפסח.
    במה אפשר להמיר את קמח החומוס ?
    תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים