בטטה וכרובית בנזיד עדשים

בטטה וכרובית בנזיד עדשים

בצל חתוך לחצי
כ-10 עגבניות שרי חצויות
1/2 כוס עדשים כתומות
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
2 כוסות מים
כפית ורבע מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
כפית פטרוזיליה יבשה
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

קולים את פרחי הכרובית וקוביות בטטה בתנור על 200 מעלות, כרבע שעה

מניחים בסיר בינוני בצל, עגבניות ועדשים כתומות, מוסיפים 2 כוסות מים ומביאים לרתיחה

כשהמים בסיר רותחים, מוסיפים תבלינים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר עם מכסה קצת פתוח ומבשלים כ-20 דקות. מערבבים מדי פעם.

טוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק (אם הסיר לא עמוק מספיק, מעבירים לכלי צר יותר ועמוק, טוחנים, ומחזירים חזרה לסיר)

מוסיפים את הכרובית והבטטה ומערבבים
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים