מוסקה חצילים טבעונית

מוסקה טבעונית

חציל גדול
2 בצלים בינוניים קצוצים
1/2 כוס אורז בסמטי מלא
כ-1/2 קילו עגבניות שרי עגולות קצוצות – לרוטב
עוד כ-20 עגבניות שרי לייקופן (כהות) – פרוסות
(** אפשר להשתמש בעגבניות רגילות במקום)
כף סילאן ללא סוכר
כפית מלח גס
+ כפית מלח נוספת
תבלינים: 1/2 כפית כורכום, 1/2 כפית פפריקה חריפה, פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון שלם
2 כפות חומץ תפוחים טבעי
3 חופנים קשיו
שמן זית

מחממים תנור ל-200 מעלות

פורסים את החציל לפרוסות בעובי 1 סמ
מורחים בשמן וקולים בתנור עד השחמה

(משאירים את התנור דולק)

בינתיים,
מטגנים בצלים בשמן עם כף סילאן וכפית מלח גס עד ריכוך
מוסיפים עגבניות שרי עגולות קצוצות, מיץ לימון, חומץ וכפית מלח נוספת ומערבבים. מבשלים כ-10 דקות. אם צריך, מערבבים מדי פעם.
מוסיפים אורז ותבלינים ומערבבים.
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות.

מסדרים את הכל בשכבות בתבנית גבוהה

שכבת חצילים
שכבת אורז בעגבניות
שכבת עגבניות שרי לייקופן פרוסות
ושוב – שכבת חצילים
שכבת אורז בעגבניות
שכבת עגבניות שרי לייקופן פרוסות

מכניסים לתנור ל-20 דקות

בינתיים טוחנים קשיו עם מים עד כיסוי עד לקבלת מרקם חלק
מוסיפים 1/4 כוס מים וטוחנים שוב

יוצקים את רוטב הקשיו על התבשיל מלמעלה באופן אחיד
ומכניסים לתנור ל-10-15 דקות נוספות

כתיבת תגובה