3-4 בצלים גדולים
חצי כוס אורז מלא לפני בישול
גזר מגורד
עגבנייה מגורדת
בצל מגורד
רסק עגבניות ללא סוכר (הרדוף או אדמה)
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל, פפריקה חריפה
לעשות חריץ לאורך הבצלים עד האמצע, לשים בסיר עם מים ולהרתיח מס' דקות. לצנן ולהפריד את שכבות הבצל. לשמור את המים.
המילוי – לערבב אורז וירקות. לשים כף שטוחה מהמילוי בכל שכבת בצל, לגלגל ולהניח בסיר כשהצד הפתוח למטה, לסדר אחד ליד השני בצפיפות.
הרוטב – לערבב בקערה כוס וחצי מים מבישול הבצל עם רסק, מיץ לימון ותבלינים (אם נשאר קצת מהמילוי אפשר להוסיף לרוטב) להוסיף לסיר. להרתיח להנמיך האש ולכסות הסיר לבשל במשך שעה.
(יש לבדוק במשך הבישול אם חסרים נוזלים, אם כן מוסיפים מים רתוחים)
צפיות 3,786
לפוסט הזה יש 14 תגובות
הי! נראה מעולה! האם אפשר להחליף באורז רגיל?
בוודאי 🙂
יצא טעים מאוד! תודה!!
את הבצל החלפתי בקישואים וגמבה.
והוספתי קצת ירוקים קצוצים. כוסברה. פטרוזיליה ונענע.
נהדר. תודה 🙂
למרות שזה נשמע כבר מתכון אחר לגמרי 🙂
האם האורז אמור להיות מבושל או לפני בישול?
לפני בישול
וואו זה נראה מדהים…
את חושבת שזה יילך גם עם פלפלים? (במקום בצל)
ואם כן – ברוטב במקום מים מנוזל הבישול של הבצל, לשים מים רגילים?
תודה לך על כל המתכונים הנפלאים
בוודאי שיתאים עם פלפלים 🙂
כן. אפשר להחליף את מי הבישול במים רגילים, או ציר ירקות אם יש לך מוכן
יצא ממש מעולה …
אבל בסוף הכנתי אותם בתנור ועם קצת ערבוב במעבד מזון .. 🙂
ובלי הרוטב .
תודה רבה לך :)…
נפלא! תודה על השיתוף 🙂
עינת,
האם אפשר לשים במקום פפריקה חריפה – צ'ילי ,
ובמקום אורז – קינואה + עדשים 🙂
תודה רבה לך ,
כל המתכונים שניסיתי עד כה באתר שלך , יצאו ממש טעימיםםם..
גלי
הי גלי
אני שמחה שאת אוהבת את המתכונים 🙂
אפשר להחליף את הצ'ילי בפפריקה
ואני מניחה שאפשר להחליף את האורז בקינואה ועדשים
אבל לא ניסיתי בעצמי
אשמח אם תעדכני אותי בתוצאות 🙂
וואי, מה עשית לי????!!!!
הזכרת לי את האוכל של אמא.
אני הולכת לנסות.
תודה על כל המתכונים הנפלאים.
עדנה
תודה עדנה 🙂