חציל בינוני
בצל בינוני קצוץ
פלפל אדום קטן קצוץ
5 עגבניות שרי קצוצות
½ כוס גרגירי חומוס אחרי השריה ובישול
¾ כוס כוסמת ירוקה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית כורכום
כפית וחצי מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית פפריקה חריפה
מחממים תנור ל-200 מעלות וקולים את החציל כ-40-45 דקות
להניח בצד עד צינון.
קוצצים את "בשר" החציל.
מטגנים בצל עד הזהבה קלה (אש בינונית, סיר מכוסה, להוסיף כף מים מדי פעם).
מוסיפים לבצל את הפלפל האדום וממשיכים לטגן יחד מספר דקות.
מוסיפים עגבניות ותבלינים ולערבב.
מוסיפים את החציל ומבשלים על אש בינונית, כ-10 דקות.
מוסיפים את גרגירי החומוס והכוסמת + 2 כוסות מים. מכסים את הסיר מנמיכים את האש ומבשלים כ-15 דקות, או עד שהנוזלים מתאדים. לערבב מדי פעם.
צפיות 2,017
לפוסט הזה יש 2 תגובות
היי עינת
לגבי חומוס קפוא אין צורך לבשל לפני?
תודה מראש על התגובה .
אם הוא אחרי השריה ובישול, לא. אפשר להוסיף אותו ככה לסיר.