פשטידת קישואים כרישה ופלפלים קלויים

 

 

 

 

 

 

4 קישואים מגוררים

כרישה

פלפל אדום

פלפל צהוב

בצל מגורר

2 שורש פטרוזיליה מקולפים וחתוכים לקוביות גדולות

כף שמן זית + כף שמן זית

¾ כוס קמח מלא

¼ כוס קווקר עדין

מלח פלפל פפריקה חריפה

מחממים תנור ל- 180 מעלות

חותכים את הפלפלים לרבעים, מניחים בתבנית על נייר אפייה, עם הקליפה כלפי מעלה. מפזרים שיני שום קלופות שלמות גדולות מסביב, ומכניסים לתנור עד שהפלפלים משחימים – בערך 20-30 דקות.

מוציאים ומניחים בצד לצינון.

בכף שמן מאדים את הכרישה עד הזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה). מניחים בצד לצינון

בסיר קטן מבשלים את שורשי הפטרוזיליה כ-10 דקות, עד ריכוך. ומועכים לפירה

סוחטים היטב את הקישואים המגוררים – ה-י-ט-ב! אחרת הפשטידה תישאר מימית

מערבבים הכל יחד ומעבירים הכל לתבנית משומנת.

מכניסים לתנור ל-50-60 דקות.

17 תגובות על “פשטידת קישואים כרישה ופלפלים קלויים”

  1. שלום רב.
    אתמול בלילה ניסיתי את הפשטידה.
    היא יצאה נהדר!
    האישה שאיתי ( ספק דלקת ריאות 🙁 ) אכלה בתיאבון חצי מהפשטידה!
    בשילוב עם סלט ירקות עלים , וסיידר חם ( ללא סוכר וצבע מאכל ) זו הייתה ארוחה בריאה ונהדרת.
    נראה לי כי בפעם הבאה אשים קצת יותר פלפלים.
    האם זה אפשרי?
    ושוב, תודה רבה

    • הי אלון
      איזה יופי! כיף לשמוע
      קצת פחות כיף על הדלקת ריאות… שתרגיש טוב!!
      אפשר בהחלט להוסיף עוד פלפלים
      רק לדאוג שיהיה איזון בין היבשים לנוזלים לפני שמכניסים לתנור
      כדי שהפשטידה תהיה יציבה אחרי האפיה
      בהצלחה

    • 🙂 תודה
      לא. ממש לא צריך להסיר את הקליפה. אני אף פעם לא מסירה
      🙂 זה החלק הכי טעים
      ?מעבר לזה, רוב הסיבים נמצאים בקליפה. לא חבל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים