פשטידת גזר טבעונית
7 תגובות
השארת תגובה
3 בצלים קצוצים (כ-1.5 כוסות)
7 גזרים מגורדים (600 גרם / 4 כוסות) (אפשר להחליף באיזה ירקות שאוהבים)
חבילת טופו 300 גרם
1/2 כוס קמח עדשים כתומות
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה
שמן זית
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מחממים מעט שמן במחבת נון-סטיק
מוסיפים את הבצלים והגזרים, מערבבים, ומטגנים עד ריכוך
טוחנים את הטופו עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק
מחממים תנור ל-200 מעלות
מעבירים לקערה את הטופו, הירקות, התבלינים וקמח העדשים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
משמנים תבנית ומעבירים אליה את התערובת, מהדקים ומשטחים
אופים בתנור כ-50 דקות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי עינת:) קמח שקדים יעבוד?
לא בדקתי, אבל שווה לנסות 🙂 מאמינה שיכול לעבוד, אבל אולי צריך טיפה להגדיל את הכמות
הי מיכל. הטופו הוא זה שמחזיק את הפשטידה… אולי יעבוד עם גבינת קשיו, אבל לא ניסיתי, אז לא יכולה להגיד בוודאות. אם את מנסה, אשמח לעדכון 🙂
את הטופו במה ניתן להחליף?
הי שושי. אפשר עם קמח חומוס, רק קחי בחשבון שהוא קצת משתלט על הטעם.
(ההערה הקודמת היתה שאלה.. סליחה שכחתי להוסיף ׳?׳)
אפשר עם קמח חומוס במקום קמח עדשים כתומות