מאפה חגיגי של אורז אפונה וירקות
2 תגובות
השארת תגובה
(4 מנות כתוספת, או 2 מנות עיקריות)
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
כוס אורז בסמטי מלא (לפני בישול)
כוס אפונה קפואה
בצל בינוני קצוץ דק-דק
גזר מקולף קצוץ דק-דק או מגורד
1/2 כוס קמח שקדים + עוד כמה כפות לציפוי
כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס, טימין יבש, בזיליקום יבש
מבשלים את האורז : מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, ברתיחה מוסיפים כפית מלח, כף שמן ואת האורז.
מרתיחים שוב, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות.
כשהאורז מוכן –
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה מערבבים אורז, ירקות ותבלינים
בכוס או בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים ומים
ומוסיפים לאורז והירקות. מערבבים שוב.
מעבירים את כל התערובת לתבנית מלבנית קטנה ומהדקים היטב בעזרת כף
מכניסים לתנור למשך שעה
אחרי שעה, לאחר שכל הנוזלים נספגו, מוציאים מהתנור
מפזרים קצת קמח שקדים מלמעלה, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי
קראתי את המתכון, אבל, אחרי שהאורז התבשל 40 דקות, שוב לבשל אותו עוד שעה בתנור?
זה לא יותר מידי לאורז ?
תודה וחג שמח
הי אליס. מה הכוונה שזה יותר מדי לאורז? יש גם תבשילים שמתבשלים כמה שעות (כמו חמין למשל). אז לא כל כך הבנתי את השאלה 🙂