(4 מנות כתוספת, או 2 מנות עיקריות)
כוס אורז בסמטי מלא (לפני בישול)
כוס אפונה קפואה
בצל בינוני קצוץ דק-דק
גזר מקולף קצוץ דק-דק או מגורד
1/2 כוס קמח שקדים + עוד כמה כפות לציפוי
כוס מים
מלח, פלפל שחור גרוס, טימין יבש, בזיליקום יבש
מבשלים את האורז : מרתיחים בסיר 2 כוסות מים, ברתיחה מוסיפים כפית מלח, כף שמן ואת האורז.
מרתיחים שוב, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות.
כשהאורז מוכן –
מחממים תנור ל-180 מעלות
בקערה מערבבים אורז, ירקות ותבלינים
בכוס או בקערה נפרדת מערבבים קמח שקדים ומים
ומוסיפים לאורז והירקות. מערבבים שוב.
מעבירים את כל התערובת לתבנית מלבנית קטנה ומהדקים היטב בעזרת כף
מכניסים לתנור למשך שעה
אחרי שעה, לאחר שכל הנוזלים נספגו, מוציאים מהתנור
מפזרים קצת קמח שקדים מלמעלה, ומכניסים לתנור ל-10 דקות נוספות
צפיות 2,534
לפוסט הזה יש 5 תגובות
נכון, לא שמתי חב למילה "מלא", נראה נפלא, תודה רבה, יש לציין שאני מאוד נהנת מלחם שקדים שלך ושוב תודה
היי
קראתי את המתכון, אבל, אחרי שהאורז התבשל 40 דקות, שוב לבשל אותו עוד שעה בתנור?
זה לא יותר מידי לאורז ?
תודה וחג שמח
הי אליס. מה הכוונה שזה יותר מדי לאורז? יש גם תבשילים שמתבשלים כמה שעות (כמו חמין למשל). אז לא כל כך הבנתי את השאלה 🙂
אורז בסמטי מוכן לאחר 18 דקות בישול
היי אנה. מדובר כאן באורז בסמטי מלא שלוקח לו 40 דקות להתבשל.