פשטידת חציל ופטריות

פשטידת חציל ופטריות

(4 מנות כתוספת – כמו בתמונה – או 2 מנות עיקריות)
1 בצל בינוני קצוץ
1 חציל
1 סלסילת פטריות שמפיניון – פרוסות
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו – טחונים ל"קרם" עם 1/3 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מחממים תנור ל-200 מעלות

חותכים את החציל לקוביות (כולל קליפה)
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן ומערבבים היטב
מניחים בתבנית על נייר אפייה, קולים בתנור עד השחמה קלה

בינתיים
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך

מערבבים הכל יחד (בהתחלה ייראה כאילו אין מספיק נוזלים, אבל ככל שמערבבים הירקות מוציאים עוד ועוד נוזלים, אז בסוף זה יסתדר)
מעבירים לתבנית קטנה משומנת

אופים 40 דקות או עד השחמה

25 תגובות על “פשטידת חציל ופטריות”

  1. היי עינת
    אני כבר עם הפטריות והבצל על האש
    לא הצלחתי להבין מתי מגיע קמח עדשים והקשיו (אחרי הטיגון לערבב ביחד) ? .
    ומתי התבלון (במסגרת הטיגון )?
    האם רק עם מעט מלח בלי פפריקה וכורכום יצא עדיין טעים?
    אשמח לפירוט .
    תודה לך על המתכונים הנפלאים
    פשוטים וטעימים .
    שבת שלום .
    ותודה מראש על התשובה .

  2. היי עינת
    3 חופנים של קשיו כמה קשיו זה אומר
    מבחינת כמות בכוס או מספר אגוזי קשיו ?
    תודה.

  3. היי עינת
    פפריקה מתוקה במקום פפריקה חליפה גם יצא טעים?
    ולגבי פלפל שחור אפשרי תבלין טחון ולא גרוס ?
    תודה מראש על המענה .

  4. היי עינת
    גם פה אפשרי לטחון את הקשיו בחנות?
    ולאחר מכן להוסיף מים ולערבב?
    (על פי הצעתך במתכון אחר)
    תודה מראש על התשובה.

  5. היי עינת,
    מה הכמויות של המצרכים אם אני רוצה להכין פשטידה כזו לעשרה אורחים?

    • היי זהבית, אני מניחה שזה לא המאכל היחיד שיהיה על השולחן, אז מספיק להכפיל את הכמויות ב-2 כדי שכל אחד ואחת יוכלו לאכול כתוספת.

  6. עינת,
    הפשטידה הזאת טעימה מאד. קצרה הצלחה בקרב כל מי שטעם אותה בחג השבועות.
    תודה!

  7. יש לך רעיון לפשטידת ללא חציל ללא פטריות ללא טופו? הנ״ל לא אהובים על בני ביתי.תודה רבה

  8. שלום עינת
    קמח חומוס במקום קמח עדשים – מתקבל טוב? הגיוני?

    תודה רבה,

    ר

    • הגיוני בהחלט. רק שימי לב שהוא קצת יותר דחוס מקמח עדשים והטעם שלו טיפה דומיננטי. אז יש סיכוי שזה ישפיע על הטעם והמרקם. לאו דווקא לרעה, אבל ישפיע 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים