פשטידת חציל ופטריות
17 תגובות
השארת תגובה
(4 מנות כתוספת – כמו בתמונה – או 2 מנות עיקריות)
1 בצל בינוני קצוץ
1 חציל
1 סלסילת פטריות שמפיניון – פרוסות
1/4 כוס קמח עדשים
3 חופנים קשיו – טחונים ל"קרם" עם 1/3 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מחממים תנור ל-200 מעלות
חותכים את החציל לקוביות (כולל קליפה)
מעבירים לקערה, מוסיפים מלח פלפל ומעט שמן ומערבבים היטב
מניחים בתבנית על נייר אפייה, קולים בתנור עד השחמה קלה
בינתיים
מטגנים בצל עד הזהבה
מוסיפים פטריות וממשיכים לטגן עד ריכוך
מערבבים הכל יחד (בהתחלה ייראה כאילו אין מספיק נוזלים, אבל ככל שמערבבים הירקות מוציאים עוד ועוד נוזלים, אז בסוף זה יסתדר)
מעבירים לתבנית קטנה משומנת
אופים 40 דקות או עד השחמה
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי עינת
גם פה אפשרי לטחון את הקשיו בחנות?
ולאחר מכן להוסיף מים ולערבב?
(על פי הצעתך במתכון אחר)
תודה מראש על התשובה.
כן. אפשרי.
עשיתי את המתכון בדיוק לפי ההוראות – יצא מושלם!!!
היי עינת,
מה הכמויות של המצרכים אם אני רוצה להכין פשטידה כזו לעשרה אורחים?
היי זהבית, אני מניחה שזה לא המאכל היחיד שיהיה על השולחן, אז מספיק להכפיל את הכמויות ב-2 כדי שכל אחד ואחת יוכלו לאכול כתוספת.
לא ידעתי למה לצפות והופתעתי ממש לטובה.
פשטידה ממש טעימה.
יאאא איזה כיף 🙂 שמחה לשמוע! תודה!!
הי. קמח עדשים ניתן להשיג בכל חנות טבע. גם כאן http://tinyurl.com/y2rykc7k
היכן ניתן לקנות קמח עדשים?
האם קמח רגיל במקום קמח עדשים ל פשטידה מתאים?
הי אתי. עקרונית, כן. אבל מבחינה בריאותית פחות מומלץ. הערך התזונתי של קמח עדשים גבוה יותר.
עינת,
הפשטידה הזאת טעימה מאד. קצרה הצלחה בקרב כל מי שטעם אותה בחג השבועות.
תודה!
איזה כיף 🙂 תודה רבה זיוה!
יש לך רעיון לפשטידת ללא חציל ללא פטריות ללא טופו? הנ״ל לא אהובים על בני ביתי.תודה רבה
הי אתי. אפשר להחליף את הירקות בירקות אחרים, כמו: גזר, כרישה, קישואים, בטטה וכו'… מה שאוהבים 🙂
שלום עינת
קמח חומוס במקום קמח עדשים – מתקבל טוב? הגיוני?
תודה רבה,
ר
הגיוני בהחלט. רק שימי לב שהוא קצת יותר דחוס מקמח עדשים והטעם שלו טיפה דומיננטי. אז יש סיכוי שזה ישפיע על הטעם והמרקם. לאו דווקא לרעה, אבל ישפיע 🙂