פשטידת כרוב טבעונית
4 תגובות
השארת תגובה
גזר מגורד
כרוב קטן שלם קצוץ
כרישה קטנה קצוצה
חבילת טופו (300 גרם)
כוס וחצי שקדים (או 2 כוסות שקדים טחונים דק / קמח שקדים)
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
שמן זית לטיגון הירקות
+ כף שמן לשימון התבנית
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
תבנית מלבנית קטנה ועמוקה
לטגן כרישה, גזר, וכרוב עד ריכוך (אש נמוכה. סיר מכוסה. כרבע שעה)
להוסיף תבלינים ולערבב
לחמם תנור ל-200 מעלות
בעזרת בלנדר מוט לטחון טופו לממרח חלק
לטחון שקדים דק-דק
לערבב הכל יחד עד איחוד, לערבב עם הידיים (ממש כמו לישת בצק)
לשמן תבנית להעביר אליה את התערובת, ליישר ולהדק
להכניס לתנור ל- 40-50 דקות
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
אפשר תחליף לקמח שקדים? משהו פחות משמין ממנו.
באיזה גודל תבנית השתמשת?
אפשר קמח מלא או קמח עדשים – אבל זה ישפיע מאוד על הטעם כמובן
מה אפשר במקום הטופו?
לא ניסיתי בעצמי, אבל שווה לנסות – לטחון 3 חופנים קשיו עם מעט מים עד שמתקבל מרקם חלק וסמיך.