פשטידת תפוחי אדמה טבעונית ללא גלוטן, ללא טופו

פשטידת תפוחי אדמה טבעונית

כ-450 גרם תפוחי אדמה (400 גרם אחרי קילוף)
כרישה בינונית קצוצה
חצי כרובית קטנה
ראש ברוקולי
שמן זית לשימון התבנית
שמן זית לטיגון הכרישה
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

תבנית אינגליש

מקלפים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עם מעט מלח עד ריכוך (כ-15-20 דקות)
בינתיים מטגנים את הכרישה עד ריכוך והזהבה קלה (אש נמוכה, סיר מכוסה)

את פרחי הכרובית והברוקולי קוצצים קטן-קטן

מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים הכל יחד : תפוחי אדמה, כרישה מטוגנת, פרחי כרובית וברוקולי, מלח פלפל
מערבבים היטב עם הידיים על מנת שהכל יידבק

מחממים תנור ל-200 מעלות

משמנים תבנית אינגליש ומעבירים אליה את התערובת. מסדרים יפה ומהדקים

אופים כ-40 דקות

12 תגובות על “פשטידת תפוחי אדמה טבעונית ללא גלוטן, ללא טופו”

  1. היי עינת

    הפשטידה לא נאפה לי כמו שצריך

    לא אפויה למרות שהתנור חזק

    איפה טעיתי ?
    תודה מראש.

    • היי עינת. קשה לי לדעת מבלי לראות מה יצא. יכול להיות שכמות הנוזלים היתה גדולה מדי. נסי בפעם הבאה להוסיף 2-3 כפות קמח עדשים.

  2. היי עינת
    כבר בתנור .
    כמה זמן מראש את ממליצה לחמם את התנור מראש
    והאם את הפשטידה עדיף על גבי הרשת או תעל גבי תבנית רגילה של התנור (בתוך תבנית זכוכית) ?
    תודה מראש.

  3. בוקר טוב עינת
    לגבי הכרישה להשתמש גם בחלק הירוק וגם בחלק הלבן ?
    תודה מראש
    שבת שלום .

    • הי זהבה. אישית, אני לא אוהבת להשתמש בכרובית וברוקולי קפואים, כי הם לא שומרים על הפריכות. אבל אולי דווקא במתכון הזה זה יעבוד. שווה לנסות 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים