כ-22 לביבות בגודל בינוני
2 בצלים בינוניים קצוצים
כרוב סגול קטן (600 גרם) קצוץ
2 גזרים (250 גרם) מגורדים
3 זוקיני (350 גרם) מגורדים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
1.5 כוסות שקדים טבעיים
סיר סוטאז' או מחבת רחבה ועמוקה
מטגנים בצל עד הזהבה קלה
מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים כרוב, גזר וזוקיני וממשיכים לטגן עד ריכוך הירקות (סבלנות, זה לוקח זמן)
מניחים בצד לצינון
טוחנים את השקדים לקמח, מוסיפים לירקות, מערבבים ומעסים היטב עד לקבלת תערובת אחידה
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות, מניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים בתנור 30 דקות, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות
צפיות 2,568
לפוסט הזה יש 2 תגובות
אם אני משתמשת בקמח שקדים ולא טוחנת השקדים לבד, האם הכמות היא כוס וחצי או פחות ?
תודה
תתחילי מכוס קמח שקדים. אם התערובת נראית לך רטובה מדי ולא יציבה, תוסיפי עוד בהדרגה.