חצי כוס עדשים כתומות שטופות היטב
בצל גדול קצוץ דק דק
גזר גדול קצוץ דק דק
שן שום קצוצה דק
5 כפות קווקר עדין
2 כפות פירורי לחם כוסמין
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל
מבשלים את העדשים במים עד התרככות, אך מקפידים שלא יאבדו צורה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים הכל ביחד
יוצרים פלאפלים קטנים בעזרת מכשיר פלאפל
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור
בערך 10-15 דקות
לשים לב שלא יישרפו
היי עינת האם יש תחליף לקוואקר?
הכנתי היום. לא היו לי פירורי לחם כוסמין אז השתמשתי בתערובת מוכנה של פרג שהייתה לי במזווה. מאותה סיבה גם לא הוספתי מלח ופלפל – יצאתי מתוך הנחה שהסויה ופירורי הלחם יספיקו.
וואלה צדקתי!
יצא ממש טעים, חיסלתי כמות יפה עוד לפני שהגשתי בכלל 🙂
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון דנה
האמת, שממש שכחתי מהמתכון הזה. העליתי אותו ממש מזמן
אז כיף כפול שהזכרת לי אותו 🙂