חצי כוס עדשים כתומות שטופות היטב
בצל גדול קצוץ דק דק
גזר גדול קצוץ דק דק
שן שום קצוצה דק
5 כפות קווקר עדין
2 כפות פירורי לחם כוסמין
3 כפות טחינה גולמית
2 כפות רוטב סויה
מלח, פלפל
מבשלים את העדשים במים עד התרככות, אך מקפידים שלא יאבדו צורה
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים הכל ביחד
יוצרים פלאפלים קטנים בעזרת מכשיר פלאפל
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לתנור
בערך 10-15 דקות
לשים לב שלא יישרפו
היי עינת האם יש תחליף לקוואקר?
[Reply]
הכנתי היום. לא היו לי פירורי לחם כוסמין אז השתמשתי בתערובת מוכנה של פרג שהייתה לי במזווה. מאותה סיבה גם לא הוספתי מלח ופלפל – יצאתי מתוך הנחה שהסויה ופירורי הלחם יספיקו.
וואלה צדקתי!
יצא ממש טעים, חיסלתי כמות יפה עוד לפני שהגשתי בכלל 🙂
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 1st, 2012 at 12:31
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון דנה
האמת, שממש שכחתי מהמתכון הזה. העליתי אותו ממש מזמן
אז כיף כפול שהזכרת לי אותו 🙂
[Reply]