תבשיל מפנק של אורז וכרובית
4 תגובות
השארת תגובה
1 כוס אורז בסמטי מלא לא מבושל
כרובית מפורקת לפרחים קטנים
בצל גדול פרוס לרצועות דקות-דקות
2 כוסות מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מחממים תנור ל-200 מעלות
מניחים את פרחי הכרובית בתבנית על נייר אפייה, וקולים עד שהכרובית מתרככת ומשחימה מעט בחלק העליון
מטגנים בצל עד הזהבה, מוסיפים תבלינים ומערבבים
מוסיפים אורז, כרובית ומערבבים שוב
מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים
מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים 40 דקות
מחממים תנור ל-180 מעלות
מעבירים את הסיר לתנור, ואופים כשעה
*** עקרונית, אפשר לוותר על התנור, אבל זה ממש משדרג את המנה 🙂
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
תודה על המענה המהיר. והאפיה אחרי ללא כיסוי?
זה לא מתייבש שעה ב180?
רוצה להכין מחר, סליחה על ים השאלות
זה לא אמור להתייבש. אבל תבדקי מדי פעם רק כדי לוודא 🙂
הי עינת, כמה זמן קולים?
צריך שמן?
היי 🙂 כמו שכתוב במתכון "קולים עד שהכרובית מתרככת ומשחימה מעט בחלק העליון" – זמני אפייה משתנים מתנור לתנור, זה יכול להיות בין 10 ל-20 דקות.
לא צריך שמן בקלייה.