בצל ופטריות על פירה עדשים צהובות
6 תגובות
השארת תגובה
לפירה –
כוס עדשים צהובות (כאן קונים)
בצל חתוך לרבעים או שמיניות
שמן זית
לבצל ופטריות –
2 בצלים בינוניים חתוכים לרצועות
8-10 פטריות מכל מיני סוגים – אני השתמשתי בשמפיניון ופורטובלו – אבל תרגישו חופשי להתפרע
2 שיני שום פרוסות
כפית וחצי מלח גס
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
שמן זית
מכינים את הפירה –
שוטפים את העדשים ומעבירים לסיר
מוסיפים את הבצל
מוסיפים מים רק עד כיסוי ומרתיחים
לאחר הרתיחה בודקים אם יש צורך בעוד מים, אם כן, מוסיפים קצת (לא יותר מדי, שלא יהפוך למרק). מנמיכים את האש, ומבשלים כ- 30-45 דקות.
בודקים כל הזמן אם צריך להוסיף מים, כדי שלא ידבק או ישרף.
מצננים, מוסיפים מעט שמן זית (אפשר להוסיף גם מלח) וטוחנים טוב-טוב עם בלנדר מוט.
מכינים את הפטריות –
מחממים שמן במחבת, מוסיפים את הבצלים ומטגנים עד הזהבה.
כשהבצלים מוכנים מוסיפים שום, מטגנים כדקה תוך כדי ערבוב.
מוסיפים מלח פלפל ואת הפטריות ומערבבים.
מטגנים עד שהפטריות מפסיקות להוציא נוזלים.
מסדרים את הפירה על צלחת, ומעליו מניחים מתערובת הפטריות.
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
הי האם אפשר להכין מראש ולחמם? אם כן איך מומלץ לחמם? פחות אוהבים אצלנו קר
תודה רבה!!
היי. כן. אפשר להכין מראש ולשמור במקרר – אבל בנפרד. ואז לפני ההגשה לחמם – גם בנפרד – בתנור או על הגז.
לא ידעתי שיש עדשים צהובות. גם לא ראיתי אותן.
אני מכירה אדומות- כתומות, שחורות, וירוקות.
איפה אפשר להשיג רק בחנויות טבע ?
הי גלית. כן, אפשר להשיג בחנויות טבע
הנה קישור ישיר לרכישה http://tinyurl.com/yxajw3ru
תודה ענקית על שאת מיידעת את כולם על מה נכון ומה לא נכון בבריאות שלנו, המתכונים נהדרים את כולם אני מכינה טעימים ובריאים
תודה רבה בלה 🙂