סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות

סופגניות טבעוניות ובריאות

(כ-12 סופגניות בינוניות)
1 ¼ כוסות קמח כוסמין מלא מטחינת ריחיים
1/2 כוס מייפל אמיתי
1 כפית סודה לשתיה ללא אלומיניום
1/4 כפית מלח
1/2 כוס משקה סויה בטעם טבעי – הידוע בכינויו "חלב סויה" (השתמשתי באלפרו)
1/2 כפית חומץ תפוחים טבעי
2 כפות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר וחומרים מיותרים
1/4 כוס שמן קוקוס
אבקת סוכר (אין דרך להתחמק מזה…)
למילוי
ריבה ללא תוספת סוכר ותוספים מיותרים (רצוי ריבה ביתית)
או חמאת בוטנים + סילאן
או טחינה + סילאן
או מה שאוהבים…
כלים מיוחדים:
12 תבניות סיליקון קטנות, עגולות ונמוכות (תמונה בהמשך)
מזרק
מסננת קטנה

בקערה מערבבים את הרכיבים היבשים: קמח, סודה לשתיה ומלח

במחבת, על להבה קטנה אש נמוכה, מערבבים את החומרים הרטובים : מייפל, משקה סויה, חומץ, רסק תפוחים ושמן קוקוס (הבלילה צריכה להיות פושרת, ולא חמה מדי)

מוסיפים את הרטובים ליבשים ומערבבים

(אם הבלילה נוזלית מדי, אפשר להוסיף עוד קמח)

לחמם תנור ל- 180 מעלות

מניחים בכל תבנית 2 כפות מהתערובת (בסוף, אם נשאר עודף, אפשר לחלק בין כולן)

מכניסים לתנור ל-15 דקות

מפזרים אבקת סוכר מלמעלה בעזרת מסננת קטנה
מזריקים (הרבה) ריבה או כל מילוי שבחרתם באמצע כל סופגנייה

לפני הטיפול הקוסמטי

סופגניות טבעוניות ובריאות

4 תגובות על “סופגניות טבעוניות אפויות וקצת יותר בריאות”

  1. היי עינת
    הסודה לשתייה הכרחית ?
    והאם יש לך רעיון במה עוד אפשר לשים את הבצק חוץ מקעריות אלה?
    תודה מראש.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים