6 קישואים כהים (זוקיני)
2 בצלים בינוניים
1/4 כוס קמח עדשים
2 כוסות שקדים
2 כפות שמן זית
עירית קצוצה
2 כפיות שטוחות מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/4 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
2 שיני שום קצוצות
מגרדים את הקישואים על פומפיה, סוחטים היטב!! ומעבירים לקערה
קוצצים בצלים ומוסיפים לקישואים
טוחנים שקדים לאבקה דקה-דקה ומוסיפים לירקות
מוסיפים קמח עדשים, עירית, שום ותבלינים
מערבבים עם כף, וכשהתערובת אחידה מערבבים עם הידיים תוך כדי לישה, כדי להדביק הכל יחד
מחממים תנור ל-200 מעלות
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים בתנור 25 דקות, הופכים את הלביבות ואופים 10 דקות נוספות
** לא להיבהל, התערובת די רטובה. בתנור זה מסתדר
** לא לתת ללביבות "לשבת" על נייר האפייה יותר מדי זמן לפני האפייה
צפיות 4,673
לפוסט הזה יש 5 תגובות
היי עינת
קמח שקדים מתאים כשקדים טחונים ?
תודה מראש על התשובה .
שאלה
מה כמות אבקת השקדים שצריך? יש לי שקדים טחונים כבר. תודה
היי נורית. תתחילי מכוס ותוסיפי בהדרגה עד שתתקבל תערובת יציבה.
איזה טעיםםם
לביבות ממכרות ומשגעות!!
בהתחלה לא הבנתי מה אני עושה עם 36 לביבות,
אבל אז גילתי שתוך 10 דקות נעלמו 12 לביבות;)
איזה כיף רות 🙂 תודה על השיתוף! כן, הן לביבות חמקניות 🙂