בצל פרוס לרצועות דקות
עלי מנגולד – (כ-220 גרם)
החלק הירוק – חתוך לרצועות
החלק הלבן – קצוץ
חופן פטרוזיליה – לקצוץ דק
2 כוסות בטטה מגורדת
1/2 כוס שקדים טבעיים
מיץ מלימון שלם
שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה
מטגנים רצועות בצל עד הזהבה קלה
מוסיפים את החלק הלבן של המנגולד וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד ריכוך (אם צריך, מוסיפים קצת מים מדי פעם כדי שלא ידבק)
מוסיפים את החלק הירוק של המנגולד מערבבים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב
מוסיפים מיץ לימון ומערבבים
מוסיפים בטטה מגורדת וממשיכים לטגן עד ריכוך – מערבבים מדי פעם
מוסיפים תבלינים ופטרוזיליה ומערבבים
מורידים מהאש ומצננים מעט
מחממים תנור ל-200 מעלות
טוחנים את השקדים ל"קמח"
מוסיפים לתערובת קמח שקדים ומערבבים היטב ואפילו לשים קצת עם הידיים כדי שהכל ידבק
יוצרים לביבות ומניחים בתבנית על נייר אפייה
אופים בתנור כ-20 דקות
הופכים בזהירות ואופים 10 דקות נוספות
לפוסט הזה יש 7 תגובות
השמטתי קמח שקדים והשתמשתי בקמח עדשים, קצת פירה בטטה שהיה לי במקרר, וגזר מגורד במקום בטטה מגורדת. תבלתי במלח ופלפל בלבד ויצא טעים מאד. תודה על מתכון מוצלח שיודע להתאים את עצמו למה שיש במקרר.
מצוין 🙂 נשמע טעים. תודה על העדכון.
יאמי!!! יצא ממש ממש טעים!
היי
אפשר להחליף את השקדים במשהו אחר ללא שומן?
היי שגית. אפשר להחליף בקמח עדשים. אבל לשים לב שלא יצא יבש מדי.
יצאו מעולות וטעימות עם הקמח עדשים. תודה רבה
איזה כיף 🙂 תודה על העדכון!