2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
4-5 שיני שום גדולות קלופות
מלח פלפל
כף שמן זית
כף חומץ בלסמי ללא תוספים
2 כפות סלט טחינה ביתי
מחממים תנור לחום גבוה-בינוני
חותכים את הפלפלים לפאות ומניחים בתבנית על נייר אפייה, עם הקליפה כלפי מעלה.
מפזרים את שיני השום בין הפלפלים.
מפזרים מלח ופלפל על הכל
מכניסים לתנור לחצי שעה או עד שהפלפלים משחימים.
מניחים בצד לצינון.
כשהפלפלים כבר לא חמים, מכניסים אותם למעבד מזון כולל שיני השום, שמן הזית והחומץ – עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
מוסיפים 2 כפות סלט טחינה ומערבבים היטב.
צפיות 3,172
לפוסט הזה יש 5 תגובות
היי כמה זמן הממרח הזה נשמר במקרר?
אפשר לשלב בו אגוזים ?
הי מירב
אפשר לשמור אותו במקרר עד 5 ימים
לא ניסיתי עם אגוזים
את מוזמנת לנסות ולדווח 🙂
עינת
נראה טוב! איך מכינים סלט טחינה ביתי?
הי עדי
שמים בקערה טחינה גולמית, מוסיפים מיץ מלימון שלם, מים, 3-4 שיני שום כתושות, ומלח לפי הטעם. אפשר לגוון עם בזיליקום קצוץ או פטרוזיליה, אפשר עם פלפלים קלויים (כמו במתכון למעלה), אפשר עם סלק מגורד… ובעצם עם כל מה שאוהבים 🙂
בתיאבון
פינגבק: אז מה אם יום העצמאות? | עינת - תזונה לבריאות