סלט בטטה, אפונה ועלי כרובית
2 תגובות
השארת תגובה
2-3 כוסות של עלי כרובית / עלי מנגולד קצוצים
3-4 בטטות "רזות" וארוכות – מקולפות
2 כוסות אפונה טרייה או קפואה
2 כפות שמן זית
מלח, פלפל, סומק, לימון
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
את עלי הכרובית / המנגולד מאדים במחבת נון-סטיק עם 2 כפות שמן עד ריכוך – בערך 5-10 דקות, מוסיפים מלח, פלפל גרוס וחצי כפית סומק.
כשמוכן, מוסיפים מיץ מחצי לימון ומערבבים
את הבטטה חותכים לקוביות, מניחים בשכבה אחת בתבנית על נייר אפייה, מפזרים מלח ופלפל גרוס מלמעלה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200-250 מעלות (משתנה מתנור לתנור). אופים עד השחמה קלה.
את האפונה (בהנחה שמהקפאה) מחממים במחבת נון-סטיק ללא שמן עד הפשרה
מערבבים את כולם יחד – ומגישים
** אם משתמשים בעלי כרובית, שימו לב שלפעמים יש עלים מאוד סיביים וקשים. לא יהיה נעים לאכול אותם.
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
במקום עלי מנגולד וכרובית אפשר כרוב וסלרי קצוצים מאודים?
היי קרן. בהחלט אפשרי 🙂