מתכון לפשטידת כרישה ובטטה טבעונית

פשטידת כרישה ובטטה

מצרכים
3 כרישות בינוניות חתוכות לחצאי פרוסות (משקל אחרי ניקוי 385 גרם)
בטטה גדולה מגורדת
בצל לבן קצוץ
300 גרם טופו
כוס וחצי שקדים טחונים (לאחר טחינה) או קמח שקדים
1 כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1 כפית כורכום
1/4 כפית פפריקה חריפה (אופציונלי)

איך מכינים
מטגנים כרישות ובצל במחבת עם מעט שמן עד הזהבה קלה
מוסיפים בטטה מערבבים וממשיכים לאדות 10 דקות

מחממים תנור ל- 200 מעלות

מפוררים את הטופו בקערה וטוחנים עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם משחתי.
מערבבים את הירקות עם הטופו מוסיפים תבלינים ושקדים טחונים ומערבבים היטב

לשים קצת עם הידיים כדי שהכל יתערבב היטב

משמנים תבנית עגולה רחבה ונמוכה
מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב עם הידיים

אופים בתנור 50 דקות עד שעה

רצוי לתת לפשטידה להצטנן לפני שאוכלים על מנת שתתייצב

10 תגובות על “מתכון לפשטידת כרישה ובטטה טבעונית”

  1. היי עינת
    פעלתי על פי ההוראות
    ויצא לי לא אפוי גם אחרי זמן האפייה ועל 200 מעלות
    אולי זה קשור לכרישה ולבצל שמוסיפים הרבה נוזלים למרקם?
    מה דעתך?
    תודה מראש על העזרה.

    • מוזר. הבצל והכרישה אמנם מוסיפים נוזלים, אבל השקדים הטחונים אמורים לספוג אותם. נסי להכניס אותה לעוד חצי שעה לתנור, ותבדקי מדי פעם שלא נשרפת.

  2. היי, תודה על מתכונים טעימים. היום התחלתי לעשות את פשטידת הכרישה והבטטה, אך נתקעתי באמצע. במצרכים כתוב בצל לבן קצוץ אבל לא כתוב מה לעשות איתו. בהוראות כתוב לערבב את הירקות טופו וקמח שקדים עם תבלינים אבל במצרכים לא מצוין איזה תבלינים.
    אשמח להבהרה.
    תודה סיגל

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים