ספרינג רול אפוי

ספרינג רול

מצרכים
6 דפי אורז
2 גזרים חתוכים לגפרורים
2 שורש פטרוזיליה חתוכים לגפרורים
כרישה חתוכה לחצאי פרוסות
פלפל צהוב חתוך לרצועות דקיקות
כף שמן זית
כפית שמן שומשום
כף רוטב סויה

אופן ההכנה
מטגנים את הכרישה בשמן זית עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה, מוסיפים כף מים מדי פעם, כדי שלא יתייבש).
מוסיפים שמן שומשום ורוטב סויה ומערבבים.
מוסיפים את שאר הירקות וממשיכים לטגן עד שהנוזלים מתאדים.
מניחים בצד ומצננים.

מחממים תנור ל- 180 מעלות

מכינים את הרולים
משרים דף אורז בקערה עם מי ברז למשך חצי דקה, מוציאים בעדינות ומניחים על משטח יבש.
מניחים כף או שתיים מהירקות במרכז ומקפלים.
ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.
מניחים בתבנית על נייר אפייה, ומכניסים לתנור לחצי שעה בערך. לבדוק שלא יישרפו.

ואפשר גם לקפל למשולשים ולהגיש כמו בורקס 🙂

15 תגובות על “ספרינג רול אפוי”

  1. הכנתי עם מילוי של מנגולד בצל וכרשה מוקפצים עם מעט מים וכף שמן זית
    יצא נהדר
    תודה ענקית

  2. הי עינת,
    כמה זמן בערך לוקח לאדות את הירקות עד שהנוזלים מתאדים?
    רוצה להיערך לזמני הכנה.
    תודה.

  3. וואו!
    תקשיבי, אתמול אירחתי את כל החברות הטובות שלי מהילדות ועשיתי ארוחה טיבעונית ככה בשביל שיבינו יותר שכן יש מה לאכול למרות שאין באוכל דבש גבינות ובשרים.
    הכנתי את הספרינג רול ובדקה התשעים גיליתי שאין לי שמן שומשום אז הייתי יצירתית ושמתי במקום זה טיפה סילאן ושומשום מלא.
    זאת גם הפעם הראשונה שהשתמשתי בדפי אורז
    תקשיבי הן לא הפסיקו לשאול אותי מה זה וממה זה ואם יש לי מתכון רשום לזה.
    הערב היה הצלחה, תודה 🙂

    תמשיכי ליצר עוד מתכונים, אני עוקבת הדוקה
    וחיפשתי אצלך איזה פונדו או מוס שוקולד ולא מצאתי אז אולי זה רעיון 😀
    חג שמח!!!

  4. הי עינת דבר ראשון אני רוצה להודות לך על האתר המקסים שלך שהוא מאד עוזר לי בהיתמודדות שלי נגד ההשמנה!![ויש לי שאלה אליך האם את קרובה או לידיד הותיק שעממה [שגיא ] ???וינגייט]???

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים