מתכון לפשטידת ירקות טבעונית
14 תגובות
השארת תגובה
2 בצלים בינוניים
3 קישואים
3 גזרים
3/4 כוס קמח עדשים
1 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
מחממים תנור ל-200 מעלות
פורסים את הבצלים לרצועות דקות דקות
מגרדים את שאר הירקות
ומעבירים את כל הירקות לקערה גדולה
את קמח העדשים מערבלים בבלנדר עם כוס מים עד שאין גושים
מוסיפים לקערת הירקות
מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב
לא להילחץ מכמות הנוזלים, הכל ייספג בסוף
משמנים תבנית מלבנית במעט שמן
ומעבירים אליה את תערובת הירקות ומשטחים
מכניסים לתנור לשעה
מוציאים את הפשטידה מהתנור ונותנים לה לנוח עד שמתייצבת
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
היי ניראה מתכון מעולה , אפשר להכין אותו עם עדשים מונבטות?
היי אילנית. אם את מתכוונת להוסיף עדשים מונבטות, אז כן, אפשרי. רק צריך לשים לב ליחס בין היבשים לרטובים, שלא תצא לך יבשה מדי.
היי עינת, האם קמח חומוס במקום קמח עדשים תופס ?
היי דניאלה. קמח חומוס גם יעבוד. רק קחי בחשבון שהטעם שלו הרבה יותר דומיננטי והוא קצת יותר כבד מקמח עדשים.
שלום עינת,
האם אפשר לשים ירק אחר במקום הקישואים או להכין בלי הקישואים ועדיין יצא טוב?
תודה רבה מראש
היי. בגדול, אפשר, תלוי איזה ירק. אבל הייתי ממליצה לנסות פשטידה אחרת. כי יש כאן כמות גדולה יחסית של קישואים.
היי עינת
לגבי חימום התנור מראש
כמה זמן רצוי מראש להדליק את התנור?
תודה לך.
בסביבות 10-15 דקות
היי עינת
מנסה את מזלי שוב .
מה דעתך?
עדיף לשים על גבי רשת
(בתבנית זכוכית)
או באמצע התנור בתבנית זכוכית על גבי תבנית התנור?
מחכה לתשובתך .
תודה לך.
אני משתמשת בתבנית זכוכית ומניחה ישירות על הרשת
היי עינת
לגבי קמח העדשים האם הכרחי לערבל אותו בבלנדר
והאם אפשרי בלנדר שמכינה בו שייקים ? ולגבי טמפרטורה לפעמים זה נשרף אצלי ב200 אפשר גם ב180 מעלות?
תודה מראש על התגובה
היי עינת. אפשר בלי בלנדר. פשוט לערבב בקערה עד שאין בכלל גושים.
לגבי הטמפ' – זה שונה מתנור לתנור. כן, תנסי ב-180 ותראי אם זה בסדר.
היי עינת
משום מה תמיד כשמכינה מאפה מקמח עדשים וקישוא אפילו אחד.
לא נאפה טוב למרות שמכינה לפי ההוראות ובזמן ובטמפרטורה הנכונה (והתנור שלי חזק בטמפרטורות)
יש לך מושג מה הבעיה
כדי שאוכל להכין מתכון זה פעם שנייה?
תודה רבה מראש.
היי. יכול להיות שזה קשור לנוזלים מהקישוא. בקישואים יש הרבה נוזלים. אז אם מדובר בקישוא גדול, הוא מביא איתו יותר נוזלים. אפשר לנסות להניח את הקישואים המגורדים במסננת למשך שעה-שעתיים, ואז לסחוט טוב-טוב לפני שמכינים את הפשטידה.