מתכון לפשטידת ירקות טבעונית

פשטידת ירקות טבעונית ללא גלוטן

2 בצלים בינוניים
3 קישואים
3 גזרים
3/4 כוס קמח עדשים
1 כוס מים
1.5 כפיות מלח
פלפל שחור לפי הטעם
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה חריפה

מחממים תנור ל-200 מעלות

פורסים את הבצלים לרצועות דקות דקות
מגרדים את שאר הירקות
ומעבירים את כל הירקות לקערה גדולה

את קמח העדשים מערבלים בבלנדר עם כוס מים עד שאין גושים
מוסיפים לקערת הירקות

מוסיפים תבלינים ומערבבים היטב

לא להילחץ מכמות הנוזלים, הכל ייספג בסוף

משמנים תבנית מלבנית במעט שמן
ומעבירים אליה את תערובת הירקות ומשטחים

מכניסים לתנור לשעה

מוציאים את הפשטידה מהתנור ונותנים לה לנוח עד שמתייצבת

14 תגובות על “מתכון לפשטידת ירקות טבעונית”

  1. שלום עינת,

    האם אפשר לשים ירק אחר במקום הקישואים או להכין בלי הקישואים ועדיין יצא טוב?

    תודה רבה מראש

  2. היי עינת
    לגבי חימום התנור מראש
    כמה זמן רצוי מראש להדליק את התנור?

    תודה לך.

  3. היי עינת
    מנסה את מזלי שוב .

    מה דעתך?
    עדיף לשים על גבי רשת

    (בתבנית זכוכית)
    או באמצע התנור בתבנית זכוכית על גבי תבנית התנור?

    מחכה לתשובתך .

    תודה לך.

  4. היי עינת

    לגבי קמח העדשים האם הכרחי לערבל אותו בבלנדר
    והאם אפשרי בלנדר שמכינה בו שייקים ? ולגבי טמפרטורה לפעמים זה נשרף אצלי ב200 אפשר גם ב180 מעלות?
    תודה מראש על התגובה

    • היי עינת. אפשר בלי בלנדר. פשוט לערבב בקערה עד שאין בכלל גושים.
      לגבי הטמפ' – זה שונה מתנור לתנור. כן, תנסי ב-180 ותראי אם זה בסדר.

  5. היי עינת

    משום מה תמיד כשמכינה מאפה מקמח עדשים וקישוא אפילו אחד.

    לא נאפה טוב למרות שמכינה לפי ההוראות ובזמן ובטמפרטורה הנכונה (והתנור שלי חזק בטמפרטורות)
    יש לך מושג מה הבעיה
    כדי שאוכל להכין מתכון זה פעם שנייה?

    תודה רבה מראש.

    • היי. יכול להיות שזה קשור לנוזלים מהקישוא. בקישואים יש הרבה נוזלים. אז אם מדובר בקישוא גדול, הוא מביא איתו יותר נוזלים. אפשר לנסות להניח את הקישואים המגורדים במסננת למשך שעה-שעתיים, ואז לסחוט טוב-טוב לפני שמכינים את הפשטידה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

רגע!

לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך - מתחילים לאכול בריא ב-4 צעדים