חביתה טבעונית עם סלט שרי אבוקדו
4 תגובות
השארת תגובה
לחביתה אחת עבה או 2 חביתות דקות
1/4 כוס קמח עדשים כתומות
1/2 כוס מים
מלח פלפל לפי הטעם
אפשר להוסיף גם פטרוזיליה טריה קצוצה (או כל תבלין אחר שאוהבים)
בצל קצוץ או חתוך לרצועות דקות
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
לסלט
2 חופנים עגבניות שרי
חצי אבוקדו
רוטב לסלט
כף שמן זית
כף חומץ תפוחים טבעי
מיץ מחצי לימון
מלח פלפל לפי הטעם
מכינים חביתה
מטגנים בצל במעט שמן עד הזהבה קלה
בינתיים מערבבים קמח עדשים ומים עד שאין גושים בכלל
מוסיפים לתערובת את התבלינים ומערבבים היטב
כשהבצל מוכן יוצקים את התערובת למחבת באופן אחיד
כשהצד התחתון מוכן והצד העליון כבר לא נוזלי מדי, הופכים את החביתה ומטגנים כמה דקות נוספות
בינתיים מכינים סלט –
קוצצים עגבניות שרי
חותכים אבוקדו לקוביות
מוסיפים את חומרי הרוטב
ומערבבים
כשהחביתה מוכנה מעבירים לצלחת גדולה
מניחים על חצי חביתה את הסלט
ומקפלים ל-2
יוצקים מעל הכל רוטב טחינה ביתי
ומתענגים על כל ביס 🙂
בתיאבון 🙂
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
לדעתי – הכי מוצלח לחביתה טבעונית זה קמח אפונה
מעניין. אנסה. תודה 🙂
מה אפשר להחליף הקמח עדשים?
אפשר להשתמש בקמח חומוס או כוסמת. רק קחי בחשבון שכל אחד מהם מתנהג אחרת והטעם שונה לגמרי 🙂 שווה לעשות ניסיונות ולבדוק מה הכי טעים לך 🙂