רולדת תמרים ואגוזים
8 תגובות
השארת תגובה
200 גרם תמר מג'הול עסיסיים
100 גרם אגוזי מלך
כפית קינמון טחון (לא חובה)
אופציונלי – 1/4 כוס קוואקר
שומשום מלא
אופציונלי – קקאו נא אורגני
לא לשכוח לעקוב גם באינסטגרם
ולא לשכוח לספר לי איך יצא כאן בתגובות למטה או בקבוצת הפייסבוק 'מתכונים בריאים קלים וטעימים'
נייר אפייה אקולוגי
מגלענים את התמרים ומניחים בקערה
קוצצים את האגוזים ומוסיפים לקערה
מוסיפים קוואקר וקינמון
מועכים הכל עם הידיים (אני נעזרת בשקית ניילון [מתכלה] כדי שלא ידבק לי לידיים) עד שהכל הופך להיות במרקם אחיד
מחלקים את התערובת ל-4
מניחים חלק אחד על נייר האפייה, מקפלים את נייר האפייה על התמרים ויוצרים גליל אחיד בגודלו
מניחים בצד, וממשיכים עם שאר החלקים
לאחר שכל הגלילים מוכנים, מפזרים שומשום על נייר האפייה מגלגלים בו את הגלילים (כל אחד בנפרד) עד שהם מכוסים בשומשום
מכניסים למקרר לכמה שעות
פורסים עם סכין ומגישים
מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.
אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.
אני משתמשת בחבילת תמרים בווקום , ניתן להקפיא ובכל פעם שמגיעים אורחים לפרוס
גלילת תמרים
חומרים ל2 גלילות של 20 ס"מ
חבילה של 500 ג"ר תמרים בוקום
2 כפות דבש
2 כפות מיץ לימון
1/4 כוס מים
1/4 כפית ג'נג'ר טחון
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית קינמון טחון
1 כוס שומשום קלוי
1/2 כוס אגוזי מלך שלמים קלויים
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים
מניחים בסיר את כל החומרים מועכים את התמרים ומבשלים על אש קטנה כ10 דקות
מניחים יריעת אלומיניום מברישים במעט שמן מפזרים שומשום מניחים מחצית מהתערובת
יוצרים גלילה עוטפים ביריעת האלומיניום ומקפיאים,בכל פעם שרוצים לאכול פורסים פרוסה
תודה חנה. נשמע טעים 🙂
שלום רב !!!
מה היחס של כוס קמח לבן לקמח מצה ?
תודה מראש .יום נפלא יהודית.
הי יהודית
אישית אין לי מושג באפייה
אבל זה מה שמצאתי לך באינטרנט
1 כוס קמח רגיל = 3/4 כוס קמח מצות + 1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
בהצלחה
עינת
היי עינת, שבוע טוב…
יש לך במקרה מתכון בריא ללביבות אפויות- כשרות לפסח?
תודה מראש
צחית
הי צחית
את יכולה להפוך כל מתכון לביבות לכשר לפסח על ידי החלפת הקמח/קווקר/פירורי לחם בקמח מצה
תוכלי למצוא מתכונים ללביבות אפויות כאן באתר בקטגוריה לביבות/קציצות
בהצלחה
עינת
וואו עינת, זה נראה טעים כל כך! תודה.
איך אפשר להפוך את זה לכשר לפסח?
הי חדווה
אני מניחה שאפשר להחליף את הקווקר בקמח מצה
ואפשר אפילו לוותר עליו לגמרי, ולהוסיף עוד קצת אגוזים במקומו
בתאבון 🙂