כוס וחצי גרגירי חומוס (לא מבושלים) שהושרו לפחות 24 שעות
1 בצל גדול קלוף
3-4 שיני שום קלופות
2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספות
3 כפות קוואקר עדין
3 כפות טחינה גולמית
כפית מלח טבעי
1/4 כפית כמון
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית פפריקה חריפה
1/2 כפית כורכום
כף שמן זית למריחה
מחממים תנור ל- °180.
טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.
מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.
טוחנים שוב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד.
מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
מורחים מלמעלה מעט שמן זית עם מברשת סיליקון.
מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.
הי ליאור. אם יש לך מעבד, אפשר להשתמש במעבד במקום בלנדר מוט. אם לא, אפשר לבשל את גרגירי החומוס, אבל לשים לב שהמרקם של התערובת לקציצות לא יוצא רטוב מדי. אם כן, כדאי להוסיף משהו שידביק.
[Reply]
הכנתי ויצאו טעימות וגם עברו טוב הקפאה 🙂
לצערי, המוט בלנדר ממש בקושי התמודד עם גרגירי החומוס.
יש אפשרות לעשות להם בישול חלקי כדי שיהיו רכים יותר?
יתאים לקציצות?
תודה 🙂
[Reply]
נראה טעים ביותר!
מתכוונת להכין מחר (כשהחומוס יסיים את השרייתו…)
כמה תיבול את ממליצה מכל תבלין?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 23rd, 2018 at 05:49
הוספתי כמויות במתכון 🙂
בהצלחה!
[Reply]
אם גרגירי החומוס מושרים ומונבטים, צריך עוד לבשל אותם?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אפריל 23rd, 2018 at 05:52
במתכון הספציפי הזה גרגירי החומוס לא מבושלים. רק אחרי השריה (ואפשר גם הנבטה)
[Reply]
נראה מעולה. אבל אין לי את התבלינים שציינת (גרה בחולון"ל ויניב לי קשה למצוא). יש לי פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, גריל עוף ותערובת לקציצות.
מה יכול להתאים?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 26th, 2017 at 16:22
מאמינה שכל אחד מהם יכול להתאים. רק לנסות ולבדוק מה מתאים לטעם שלך 🙂
[Reply]
עשיתי את הקציצות. שיניתי מעט הוספתי שמן קצת לתערובת. כשיצרתי את הקציצות מרחתי קצת שמן בידיים. יצא פגזזז.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 15th, 2017 at 11:01
מעולה! תודה על העדכון 🙂
[Reply]
נראה מתכון ממש קליל ומוצלח!
הולכת לנסות לארוחת צהריים לצד תוספת בורגול. הלוואי הלוואי שהילד יאהב, פשוט מנת בריאות! אשתמש בחומוס קפוא (לא חשבתי על זה לפני כך שאין לי מושרה) ופירורי לחם רגיל… מקווה שיצא טוב. תודה על המתכון.
[Reply]
יצא ממש טעים !!
הוספתי לבלנדר כמה פרוסות חציל צלוי, וכרובית מאודה-
עם רוטב יוגורט,גרד לימון, שום ועירית……
[Reply]
תודה חמודה המתכון נהדר טעים בריא וקל להפליא. מדהים שלא התעסקתי עם טיגונים ץ
מומלץ בחום ובפירוש שתי קציצות כאלו יכולות לשמש כמנה עיקרית ועם תוספת של סלטים ומרק ירקות יוצרים ארוחה מכבדת מזינה וממש טעימה.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 30th, 2013 at 14:18
תודה סימה 🙂
[Reply]
היי, תודה על המתכון יצא מאוד טעים! (:
רציתי לשאול האם את יודעת כמה קלוריות יש במנה? אפילו אם לא במדויק, אשמח לשמוע.
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 24th, 2012 at 12:36
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
מצטערת, אני לא בודקת קלוריות 🙂
[Reply]
היום בבוקר החלטתי להשרות חומוס, לא ידעתי מה אעשה איתו, והנה, עם רדת ערב, אני מגיעה במקרה למתכון הזה, יש לי את כל המרכיבים ומחר לארוחת צהרים אני אהנה מקציצות חומוס. נפלא. שאלה – אם יש לי קמח כוסמין אני גם צריכה 2 כפות? תודה לך
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 1st, 2012 at 19:29
תתחילי עם כף קמח, ואם תראי שהתערובת לא נדבקת, תוסיפי עוד כף
בהצלחה 🙂
[Reply]
ענת ,יצא ממש טעים !!! ממש עכשיו אוכלת ,תודה רבה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 20th, 2012 at 04:23
מעולה 🙂
תודה ליזה 🙂
[Reply]
האם אפשר להשתמש בחומס קפוא? ולהשרות רק 12 שעות?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוגוסט 2nd, 2012 at 20:48
חומוס קפוא כבר מבושל
את פשוט יכולה להשתמש בו
אין צורך להשרות אותו
[Reply]
במה אפשר להחליף את פירורי הלחם ושיבולת השועל??
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יוני 9th, 2012 at 18:09
אפשר להחליף אותם בקמח
[Reply]
תשמעי עינת יצא מעדן. קריספי וממש בטעם פלאפל. טיפה רבתי עם המוט בלנדר אבל יצא טעים.
דפנה
[Reply]
עינת שגיא Reply:
מרץ 12th, 2012 at 09:04
איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף דפנה 🙂
[Reply]
הכנתי יצא נהדר טעים מאוד
[Reply]
עינת שגיא Reply:
פברואר 5th, 2012 at 10:14
איזה כיף 🙂
תודה על השיתוף!
[Reply]
מצוין! מומלץ בחום רב!
[Reply]
שלום,
האם צריך לבשל את החומוס לפני הטחינה?
אודה לתגובה מהירה.
קרן
[Reply]
עינת שגיא Reply:
אוקטובר 3rd, 2011 at 11:41
אפשר. אבל אפשר גם בלי לבשל
מה שחשוב הוא שהגרגירים יהיה אחרי השריה של 24 שעות
[Reply]
קרן Reply:
אוקטובר 3rd, 2011 at 12:31
המון תודה על התגובה המהירה, החומוס כבר הושרה מעל 24 שעות אז אני רצה להכין
[Reply]
אין לי פירורי לחם כוסמין ללא תוספות אפשר להחלוף לפירורי לחם רגיל
?
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 7th, 2011 at 04:25
כן. בוודאי
[Reply]
אין לי מטחנה…מה אם בלנדר???
[Reply]
עינת שגיא Reply:
ספטמבר 5th, 2011 at 06:25
עובד מצוין
[Reply]
עינת, זה מתכון נפלא ומיוחד בטעמו!! (לרגעים מזכיר טעם של פלאפל)
אני אוהבת מתכונים פשוטים להכנה וטעימים (-:
כמה שהוא פשוט – ככה הוא טעים!! תודה רבה ושיהיה לך שבוע נפלא
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 24th, 2011 at 12:33
תודה על השיתוף רונית 🙂
כיף לשמוע
[Reply]
וואו! נראה מעולה, חייבת לנסות! (-:
[Reply]
עינת שגיא Reply:
יולי 14th, 2011 at 05:13
🙂
[Reply]
הכנתי בשבת ונטרף בעודו חם……. מתכון מוצלח מאוד!
[Reply]
הכנתי ביום שישי ואכלתי עם סלטים, טחינה ופיתה קטנה מקמח מלא, הקציצות יצאו טעימות להפליא ונימוחות בפה, ממש תענוג 🙂
[Reply]