• ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
בישול בריא עם עינת שגיא
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קציצות ולביבות
  • ללא גלוטן
  • מרק
  • מתוקים
  • פשטידות
  • טופו
  • קינואה

קציצות חומוס אפויות

מיני קורס מתנה
Share this on WhatsApp
מדריך חינמי למתחילים
המזווה חנות טבע און ליין

 

 

כוס וחצי גרגירי חומוס (לא מבושלים) שהושרו לפחות 24 שעות

1  בצל גדול קלוף

3-4  שיני שום קלופות

2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספות

3 כפות קוואקר עדין

3 כפות טחינה גולמית

כפית מלח טבעי

1/4 כפית כמון

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

1/2 כפית פפריקה חריפה

1/2 כפית כורכום

 

כף שמן זית למריחה

 

מחממים תנור ל- °180.

 

טוחנים את החומוס הבצל והשום ומעבירים לקערה.

מערבבים את כל החומרים יחד לתערובת אחידה.

טוחנים שוב עם בלנדר מוט לקבלת מרקם אחיד.

 

מכינים קציצות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מלמעלה מעט שמן זית עם מברשת סיליקון.

 

מכניסים לתנור ואופים כ- 20-30 דקות או עד שהחלק העליון מושחם טיפה.

 

שיתוף
Share this on WhatsApp

יש לך שאלה על המתכון?
הצליח לך ובא לך לפרגן?
מזמינה אותך לכתוב בקבוצת המתכונים בפייסבוק

 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
בואו נדבר על זה... שאלות ותגובות על מתכונים באתר
 

42 תגובות

  1. עינת שגיא הגב מאי 5, 2018 בשעה 08:24

    הי ליאור. אם יש לך מעבד, אפשר להשתמש במעבד במקום בלנדר מוט. אם לא, אפשר לבשל את גרגירי החומוס, אבל לשים לב שהמרקם של התערובת לקציצות לא יוצא רטוב מדי. אם כן, כדאי להוסיף משהו שידביק.

    [Reply]

  2. ליאור הגב אפריל 28, 2018 בשעה 12:47

    הכנתי ויצאו טעימות וגם עברו טוב הקפאה 🙂
    לצערי, המוט בלנדר ממש בקושי התמודד עם גרגירי החומוס.
    יש אפשרות לעשות להם בישול חלקי כדי שיהיו רכים יותר?
    יתאים לקציצות?

    תודה 🙂

    [Reply]

  3. ליאור הגב אפריל 22, 2018 בשעה 19:23

    נראה טעים ביותר!
    מתכוונת להכין מחר (כשהחומוס יסיים את השרייתו…)
    כמה תיבול את ממליצה מכל תבלין?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 23rd, 2018 at 05:49

    הוספתי כמויות במתכון 🙂
    בהצלחה!

    [Reply]

  4. שאלה הגב אפריל 18, 2018 בשעה 05:51

    אם גרגירי החומוס מושרים ומונבטים, צריך עוד לבשל אותם?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אפריל 23rd, 2018 at 05:52

    במתכון הספציפי הזה גרגירי החומוס לא מבושלים. רק אחרי השריה (ואפשר גם הנבטה)

    [Reply]

  5. דנה הגב אוקטובר 18, 2017 בשעה 06:52

    נראה מעולה. אבל אין לי את התבלינים שציינת (גרה בחולון"ל ויניב לי קשה למצוא). יש לי פפריקה מתוקה, ראס אל חנות, גריל עוף ותערובת לקציצות.
    מה יכול להתאים?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 26th, 2017 at 16:22

    מאמינה שכל אחד מהם יכול להתאים. רק לנסות ולבדוק מה מתאים לטעם שלך 🙂

    [Reply]

  6. ניסים הגב אוגוסט 15, 2017 בשעה 09:10

    עשיתי את הקציצות. שיניתי מעט הוספתי שמן קצת לתערובת. כשיצרתי את הקציצות מרחתי קצת שמן בידיים. יצא פגזזז.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 15th, 2017 at 11:01

    מעולה! תודה על העדכון 🙂

    [Reply]

  7. עדי הגב ינואר 4, 2017 בשעה 08:45

    נראה מתכון ממש קליל ומוצלח!
    הולכת לנסות לארוחת צהריים לצד תוספת בורגול. הלוואי הלוואי שהילד יאהב, פשוט מנת בריאות! אשתמש בחומוס קפוא (לא חשבתי על זה לפני כך שאין לי מושרה) ופירורי לחם רגיל… מקווה שיצא טוב. תודה על המתכון.

    [Reply]

  8. מיכל הגב נובמבר 23, 2013 בשעה 07:59

    יצא ממש טעים !!
    הוספתי לבלנדר כמה פרוסות חציל צלוי, וכרובית מאודה-
    עם רוטב יוגורט,גרד לימון, שום ועירית……

    [Reply]

  9. סימה הגב יולי 30, 2013 בשעה 09:06

    תודה חמודה המתכון נהדר טעים בריא וקל להפליא. מדהים שלא התעסקתי עם טיגונים ץ
    מומלץ בחום ובפירוש שתי קציצות כאלו יכולות לשמש כמנה עיקרית ועם תוספת של סלטים ומרק ירקות יוצרים ארוחה מכבדת מזינה וממש טעימה.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 30th, 2013 at 14:18

    תודה סימה 🙂

    [Reply]

  10. לולי הגב אוקטובר 24, 2012 בשעה 12:21

    היי, תודה על המתכון יצא מאוד טעים! (:
    רציתי לשאול האם את יודעת כמה קלוריות יש במנה? אפילו אם לא במדויק, אשמח לשמוע.

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 24th, 2012 at 12:36

    מעולה! תודה על השיתוף 🙂
    מצטערת, אני לא בודקת קלוריות 🙂

    [Reply]

  11. מיכל הגב ספטמבר 1, 2012 בשעה 19:00

    היום בבוקר החלטתי להשרות חומוס, לא ידעתי מה אעשה איתו, והנה, עם רדת ערב, אני מגיעה במקרה למתכון הזה, יש לי את כל המרכיבים ומחר לארוחת צהרים אני אהנה מקציצות חומוס. נפלא. שאלה – אם יש לי קמח כוסמין אני גם צריכה 2 כפות? תודה לך

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 1st, 2012 at 19:29

    תתחילי עם כף קמח, ואם תראי שהתערובת לא נדבקת, תוסיפי עוד כף
    בהצלחה 🙂

    [Reply]

  12. ליזה הגב אוגוסט 20, 2012 בשעה 04:07

    ענת ,יצא ממש טעים !!! ממש עכשיו אוכלת ,תודה רבה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 20th, 2012 at 04:23

    מעולה 🙂
    תודה ליזה 🙂

    [Reply]

  13. אורטל הגב אוגוסט 2, 2012 בשעה 20:43

    האם אפשר להשתמש בחומס קפוא? ולהשרות רק 12 שעות?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוגוסט 2nd, 2012 at 20:48

    חומוס קפוא כבר מבושל
    את פשוט יכולה להשתמש בו
    אין צורך להשרות אותו

    [Reply]

  14. מורן הגב יוני 9, 2012 בשעה 17:37

    במה אפשר להחליף את פירורי הלחם ושיבולת השועל??

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יוני 9th, 2012 at 18:09

    אפשר להחליף אותם בקמח

    [Reply]

  15. דפנה הגב מרץ 12, 2012 בשעה 08:14

    תשמעי עינת יצא מעדן. קריספי וממש בטעם פלאפל. טיפה רבתי עם המוט בלנדר אבל יצא טעים.
    דפנה

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    מרץ 12th, 2012 at 09:04

    איזה כיף 🙂 תודה על השיתוף דפנה 🙂

    [Reply]

  16. שלומית הגב פברואר 5, 2012 בשעה 10:10

    הכנתי יצא נהדר טעים מאוד

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    פברואר 5th, 2012 at 10:14

    איזה כיף 🙂
    תודה על השיתוף!

    [Reply]

  17. מיכל הגב נובמבר 3, 2011 בשעה 07:11

    מצוין! מומלץ בחום רב!

    [Reply]

  18. קרן הגב אוקטובר 3, 2011 בשעה 11:33

    שלום,
    האם צריך לבשל את החומוס לפני הטחינה?
    אודה לתגובה מהירה.

    קרן

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    אוקטובר 3rd, 2011 at 11:41

    אפשר. אבל אפשר גם בלי לבשל
    מה שחשוב הוא שהגרגירים יהיה אחרי השריה של 24 שעות

    [Reply]

    קרן Reply:
    אוקטובר 3rd, 2011 at 12:31

    המון תודה על התגובה המהירה, החומוס כבר הושרה מעל 24 שעות אז אני רצה להכין

    [Reply]

  19. אוליאנה הגב ספטמבר 6, 2011 בשעה 21:23

    אין לי פירורי לחם כוסמין ללא תוספות אפשר להחלוף לפירורי לחם רגיל
    ?

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 7th, 2011 at 04:25

    כן. בוודאי

    [Reply]

  20. אני הגב ספטמבר 5, 2011 בשעה 05:57

    אין לי מטחנה…מה אם בלנדר???

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    ספטמבר 5th, 2011 at 06:25

    עובד מצוין

    [Reply]

  21. ronit הגב יולי 24, 2011 בשעה 03:45

    עינת, זה מתכון נפלא ומיוחד בטעמו!! (לרגעים מזכיר טעם של פלאפל)
    אני אוהבת מתכונים פשוטים להכנה וטעימים (-:
    כמה שהוא פשוט – ככה הוא טעים!! תודה רבה ושיהיה לך שבוע נפלא

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 24th, 2011 at 12:33

    תודה על השיתוף רונית 🙂
    כיף לשמוע

    [Reply]

  22. ronit הגב יולי 14, 2011 בשעה 04:45

    וואו! נראה מעולה, חייבת לנסות! (-:

    [Reply]

    עינת שגיא Reply:
    יולי 14th, 2011 at 05:13

    🙂

    [Reply]

  23. רחלי הגב מאי 15, 2011 בשעה 07:42

    הכנתי בשבת ונטרף בעודו חם……. מתכון מוצלח מאוד!

    [Reply]

  24. רותי אטל הגב מאי 15, 2011 בשעה 05:22

    הכנתי ביום שישי ואכלתי עם סלטים, טחינה ופיתה קטנה מקמח מלא, הקציצות יצאו טעימות להפליא ונימוחות בפה, ממש תענוג 🙂

    [Reply]

השארת תגובה

ביטול

Click to cancel reply
מיני קורס במתנה
מדריך חינמי למתחילים
מדריך חינמי למתחילים
פירות קפואים עד הבית
אני מבננה במבצע
קניון און-ליין
המזווה
אני בתכנית עושות חשבון
אני בתכנית עושות חשבון ערוץ 10
הצטרפו לקבוצת המתכונים בפייסבוק
 
‏מתכונים בריאים קלים וטעימים‏
קבוצה ‏ציבורית‏ · ‏18,525‏ חברים
הצטרפו לקבוצה
ריכוז של מתכונים בריאים, קלים וטעימים - בלי מוצרים מהחי
 
עשו לייק לדף שלי בפייסבוק
עקבו אחריי באינסטגרם
שייק בוקר טוב
אפרסמון בננה תמרים תותים 
😋😋🍌🍓🍌🍓

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
ארוחה מאוזנת ומשביעה
גרגירי חומוס עם בצל ופטריות יער
ירקות טריים
ומלא מלא טחינה 😃

המתכון לחומוס - זו בעצם שווארמה פטריות יער שעשויה לפי המתכון לשווארמה טופו שנמצא באתר (רק עם פטריות יער במקום טופו) שהוספתי לה גרגירי חומוס מבושלים

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
שווארמה פטריות יער ובצל 🤩😋
כל מה שחסר זה פיתה וטחינה וזה מוש-לם!
מתכון כמו המתכון שיש באתר בישול בריא עם עינת לשווארמה טופו, רק בלי הטופו 😄
קישור לאתר בפרופיל 👆🏽 או באודות 👈🏽

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עד שיגיע זמן צהריים סלט חסה עד שיגיע זמן צהריים
סלט חסה ברוטב אבוקדו משגע
המתכון לרוטב נמצא באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
בדרכ אני לא אוכלת תפוחי אדמה, אבל השבוע התחשק לי.. 
הכי פשוט - תפוחי אדמה עם בצל ותבלינים בתנור
וגם פרוסות טופו בשמן זית ותבלינים
וירקות לאיזון וריענון 😁
מתכונים דומים יש באתר בישול בריא עם עינת
קישור לאתר נמצא בפרופיל או באודות

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כשאין אוכל מוכן בבית מאלתרי כשאין אוכל מוכן בבית
מאלתרים ממה שיש 🤷🏻‍♀️😋
לא שאני מתלוננת 😁

מתכונים לטופו ולשעועית נמצאים באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
מה עושים כשקר ורעבים אבל אין חשק/זמן/פרודוקטים לבשל?
🥶🍜
מכינים מרק סמיך ומהביל מ-2 רכיבים שתמיד יש לי בבית....
מרק עדשים כתומות פשוט-פשוט מ-2 רכיבים

המתכון באתר "בישול בריא עם עינת"
קישור לאתר נמצא בפרופיל

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
כבר שבוע אני בדודא על הסלט ה כבר שבוע אני בדודא על הסלט הזה 🤩
שרי, אבוקדו ותירס, בשמנזית, מיצלימון, חומצתפוחים, מלחפלפל
פתיחה מעולה ליום מעולה 💪🏾

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
צלחת ויטמין C 🍓🥝🤩

#בישולבריאעםעינת #טבעוני #מתכון #בריא #אורחחייםבריא #בריאות #טבעונות #מתכוניםבריאים #מתכוניםטבעוניים #תזונהצמחית #בישולבריא 
#vegan #recipe #healthyrecipe #veganrecipe #healthycooking #cooking #vegancooking #plantbased
עקבו אחריי
סינון
  • אורז (57)
  • אזוקי (2)
  • אפונה (25)
  • חומוס (32)
  • טופו (38)
  • יום העצמאות (30)
  • ירקות (89)
  • כוסמת (23)
  • ללא גלוטן (159)
  • ללא טופו (76)
  • מאש (17)
  • מרק (27)
  • מתוקים (42)
  • עדשים (56)
  • פטריות (12)
  • פשטידות (23)
  • קדירה (23)
  • קינואה (22)
  • קציצות ולביבות (96)
  • ראשונות (64)
  • שונות (42)
  • שעועית (13)
עינת שגיא

מי אני
עינת שגיא, מדריכה לתזונה טבעית, למדתי 3 שנים תזונה טבעית במכללת "רידמן".
עזרתי כבר למאות אנשים להרגיש מצוין, להיפטר מכאבי ראש, כאבי בטן, משקל עודף, סוכרת, עצירויות, בעיות נשימה, לחץ דם ועוד הרבה – בעזרת שילוב של תזונה בריאה בחיי היום יום בקלות, מבלי לעשות שמיניות באוויר.

אני לא מאמינה במזונות-על, בתוספי תזונה ובמכשירים יקרים, אני מאמינה בתזונה טבעית ולא מעובדת, במה שנותן לנו הטבע. כי הגוף שלנו יודע בדיוק מה טוב לו, ומה הוא צריך כדי להתחזק ולהיבנות.

ניווט מהיר באתר
  • ראשי
  • מי אני
  • סרטונים
  • מהתקשורת
  • קניות און ליין
  • קורס מתנה
  • מדריך חינם
Theme by Pojo.me - WordPress Themes
We WordPress
גלילה לראש העמוד

היי, לא לשכוח את המתנה שלך

המדריך 4 צעדים ראשונים למתחילים

להורדה מיידית
loading ביטול
ההודעה לא נשלחה - יש לבדוק את כתובת האימייל שוב!
בדיקת אימייל נכשלה, יש לנסות שוב
מצטערים, האתר שלך אינו מאפשר שיתוף תוכן באמצעות האימייל
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס