3/4 כוס כוסמת ירוקה
1/4 כוס עדשים ירוקות
1/2 כוס תערובת של אגוזי מלך, שקדים, צנוברים וגרעיני דלעת
בצל גדול פרוסת לרצועות דקות דקות
כף שמן זית
כפית מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
1/2 כפית כמון
מבשלים את הכוסמת – מרתיחים מים, ברתיחה מוסיפים כפית מלח ואת הכוסמת. מבשלים כ-15 דקות, עד שהכוסמת מתחילה להתבקע. מסננים. שוטפים.
מבשלים את העדשים – (רצוי להשרות את העדשים מספר שעות כדי לקצר את זמן הבישול) מוסיפים את העדשים לסיר עם מים ומבשלים עד שהן מתרככות. מסננים.
את האגוזים והשקדים קוצצים לגודל הרצוי.
מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה (אש בינונית, סיר מכוסה) – מוסיפים כף מים מדי פעם, לפי הצורך.
מוסיפים את העדשים ומערבבים.
מוסיפים תבלינים ומערבבים שוב.
מערבבים פנימה את הכוסמת ואת ההפתעות.
מכבים את האש. מכסים את הסיר, ומניחים בצד ל-10-15 דקות.
צפיות 3,779
לפוסט הזה יש 10 תגובות
היי עינת,
אני לא אוכלת דברים מטוגנים בשמן והתרכובות שאת עושה דווקא מדברות אלי.
מה את מציעה כתחליף בכל פעם שהכנת התבשיל שלך כוללת טיגון בשמן?
תודה, שרון
הי שרון
את יכולה לאדות במים במקום לטגן בשמן
יצא מדהים!
מעולה! תודה על השיתוף 🙂
היי עינת
האם אפשר להחליף את הכוסמת בקינואה?
בוודאי
אפשר גם באורז
או איזה דגן אחר שאוהבים
למה המתכונים נתקעים באמצע ולא ממשיכים, במתכון של המג'דרה כוסמת עם עדשים, מה זה מבשלים …. מה ההמשך, וכך בעוד מתכונים.
נורית, אני לא מבינה למה את מתכוונת?
אולי לא נכנסת פנימה לתוך המתכון?
את צריכה ללחוץ על הכותרת של המתכון כדי לראות את כולו
אנסה שוב, קודם עלתה רק התמונה
הכנתי את המתכון אתמול, יצא טעים מאוד וגם מקורי מאוד !